Jump to content

Usb Ses Kartına Artı Ayarlar Eklenebilirmi?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

seste problem vardı. hepsini denedim  arkadaşlar. tanıdığım iyi bir pc tamircisi var onunlada denedik ve sonunda ses kartında problem olduğuna karar verdik usb tak kullan ses kartı ile olayı çözdük. ses pc yi ilk aldığım günkü gibi oldu.

 

cyber lead 3d sound 2.1 tide   AN-8453 marka. yanlı bununda eksikliği driver sorunu olmamasına rağmen ac 97 deki gibi sound effekt ayarlar yok galiba. medya playerlarda var ama mesela internetten bir şey dinlerken ayar yok. varmı ? varsa yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler.

 

yani bu karta eklenebilecek bir programla çok seçenekli ayar yapıp sesi öyle dinleyebileceğim bir eklenti, program varmı türkçe(olsa iyi olur tabi)

 

ayrıca bazı yerlerde bu usb kartların 24bit 96000 e kadar ayarlanabileceği yazıyor oysa benimkinde sadece 16bit 41000 cd ve dvd kalittesi var? bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

ya bu srs yi yükledim full falan yaptım sorun yokta denetim masası ses te seçili aygıt srs görünüyor fakat programda options presefernce de aygıtlar bir realtek ac 97 var o da çalışmıyor zaten usb ses kartı almıştım bunun üzerine yani sanırım orda sadece çalışmayan realtekin sanal sürücüsü değil srs de olması gerekiyor. çünkü dfx de böyle idi ve onu seçmiştim ses hemen gelmişti. srs oraya nasıl gelecek  ve ses alıcam? şu anda denetim masası ses te srs seçili ama bahsettiğim yerde olmadığından sanırım ses hiç yok..?


ya bu srs den niye ses gelmiyor? işin garibi kaldırıp herşeyini temizleyip yeniden kuruyorum full olarak kuruluyor? ne iştir anlamadım?

Link to comment
Share on other sites

windows 7 ile uyumlu değilmiş kendi sitesinde yazıyor. yalnız herşeyi temizleyip yeniden kurunca win 7 de direkt full kurulmasına kıl oldum. xp de denedim hakikaten anında herşeyi kendisi ayarlıyor ve kulaklıktan 5+1 surround ses veriyor. bir sürü ayarda var üstelik.

Link to comment
Share on other sites

Aynı karttan bende de var 16bit ile fazla kaliteli ses alamazsın bu kartın kapasitesi bu, extra eklentilerle bir nebze rahatlatır ama 24bit gibi olmaz.

aynı karttan bende de var derken realtek ac 97 mi var yoksa usb cyber lead 3d sound 2.1 tide   AN-8453 mi var? benim realtek tümleşik bozuldu tek taraftan ses veriyor kulaklıklada kolonlada. o yüzden bu usb ses kartını aldım. bu usb olanda zaten fazla eklenti olmadığından böyle programlara gerek duydum. realtek te ekolayzer test stiller v.s vardı. bu programlar da sadece stiller var o da srs de. dfx de yok galiba. yalnız dfx de 24 bit ayarı var lakin sesi boğuyor24 bitee aldığında. zaten aşırı bilmeden kullanırsan sistemi bile bozma riski varmış bu programların.

 

srs xp de denedim çalışıyor ve kulaklıktan 5+1 surruund ses veriyor. zaten denetim masası ses e tıklayıp baktığında otomatik olarak speakerleri 5+1 e almış olarak gördüm. yalnız dediğim gibi kendi sitesinde yazmış Win7 ile uyumlu değildir diye. bense tabiatıyla artık win 7 kullanıyorum. xp diğer diskte antika nostalji gibi duruyor:)

 

şimdi ben isterdimki bu usb ses kartını realtekinki gibi çok eklentili kullanabileyim win 7 için varmı böyle bir program v.s?

 

ikincisi ise niye win 7 de iobit uninstaller ile kaldırmama ve kendimde kontrol etmeme rağmen herşeyi silmeme rağmen tekrar kurduğumda  direkt full kuruluyor? yani madem işe yaramıyor kalıntı kalsın istemiyorum ben. bu konularda yardımcı olabilirmisiniz?

Edited by abdülhey
Link to comment
Share on other sites

Böyle bir araç yok kaç paralık usb ses kartı ki olsun. Böyle birşey olsa programı karttan daha pahalı olur herhalde.

Bahsettiğin kart bu değil mi?

http://www.alibaba.com/product-detail/Hot-V5-1-3D-USB-Sound_515899980.html

evet olabilir burasıda türkiyedeki fiyatı :) http://www.n11.com/usb-ses-karti-cyber-an-8453-P5595093810 kat fark var galiba: 24.49 tl

 

neyse işimi görüyor makine oldukça eskidi zaten yalnız ne zamanki kulanılmaz hale gelir ancak o zaman kallavi bir masaüstü asus falan alırım. nasipse..

 

o değilde ikinci sorumu es geçmişsin yardımcı olamıcakmısın-ız? (yani diğer arkadaşlarda) niye komple kaldırıp yeniden kurduğumda win 7 de full olarak kuruluyor. belliki bir şeyler kalıyor ke  y genden falan. oysa regediti falan tüm kalıntılarını manuelde de iobit ununstallerlede siliyorum ama atladığım bir şeylermi var?

Link to comment
Share on other sites

obit uninstaller tam olarak temizlemez. Ben REVO ve CCaner kullanıyorum. 

 

Revo uninstaller de Kurulum yapmadan acılan ve kurulumdan sonra sistemin kopyasını alma var. (kullanmıyorum ama olsun) Sisteme kurulan her seyin logunu alıyor. böylelikle neyin nereye kurulduğunu görebiliyorsunuz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...