Jump to content

Dünyanın en pahalı fotoğrafçısı İstanbul’da!


mavikiz

Recommended Posts

Andreas Gursky dünyayı kendi görsel mantığına göre yeniden düzenleyen, sayısız ayrıntıyı bir araya getrerek gerçeği yeniden yaratan ve yorumlayan bir sanatçı. Bu yüzden de yapıtları genelde müzelerin fotoğraf galerilerinde değil, sanat bölümlerinde sergileniyor.

266609.jpg

Sanatçı, Jackson Pollock, Andy Warhol ve Sol Lewitt gibi modern sanatın duayenleriyle olduğu kadar, Courbet, Turner, Caravaggio, ve Pouissin gibi klasik ressamlarla da karşılaşıyor.

Gursky’nin 99 Cents II Diptychon adlı eseri, yaşayan bir fotoğrafçının yapıtına verilen en yüksek fiyat rekorunu elinde tutuyor. El değiştirdiği her seferinde iki kat pahalanarak satılan fotoğraf, son olarak Sotheby’s’de 3.3 milyon dolara alıcı buldu.

Gursky’nin devasa fotoğrafları küreselleşen dünyayı ilginç bir biçimde temsil ediyor. Aynı anda hem geniş bir görüş alanına, hem de ince detaylara sahip.

Dijital teknolojinin en son ürünleri yanında bina tepeleri, vinçler, ve helikopterleri kullanan sanatçı, 30 Mayıs Çarşamba günü saat 19:00’da İstanbul Modern’de bir söyleşiye katılacak.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...