Jump to content

Stomp’tan İstanbul’da 10 özel gösteri


mavikiz

Recommended Posts

Stomp, 29 Mayıs - 10 Haziran 2007 tarihleri arasında gnçtrckll üyelerine özel 10 gösteri için Türkiye’ye geliyor. Perküsyon, dans ve görsel komediyi harmanlayıp sunan grup, gösterilerini Turkcell Kuruçeşme Arena’da gerçekleştirecek.

266702.jpg

Stomp’un gösterilerinde müzik, dans, tiyatro ve koreografi birarada kullanılıyor. Müzisyenler günlük hayatta kullanılan varil, süpürge, kibrit çöpü, şişe, tükenmez kalem gibi birbirinden farklı objeyi gösterilerinin bir parçası haline getiriyor. Bu gösteride diyalog yok, sadece ritm konuşuyor.

STOMP SOKAKTA DOĞDU

Stomp’un geçmişi 1991 yılına, İngiltere’nin Brighton kentinin sokaklarına uzanıyor. Grubun kurucuları Luke Cresswell ve Steve McNicolas... Stomp üyelerinin hiçbiri perküsyon dışında bir profesyonel enstrüman çalmıyor. Ama farklı objelerden çıkan sesleri büyük ustalıkla ritme dönüştürebiliyorlar.

266703.jpg

Stomp’un kurucuları Cresswell ve McNicholas ilk kez 1981’de sokak müziği yapan Pookiesnackenburger’in ve tiyatro grubu Cliff Hanger’ın üyeleri olarak birlikte çalışmaya başladı. Bu iki grup 80’lerde Edinburgh Festivali’nde bir dizi sokak komedisi müzikali sundu. İki albüm, İngiliz televizyonunda bir dizi ve Avrupa’nın büyük bir bölümünü kapsayan bir turneden sonra Pookiesnackenburger, Heineken Lager için büyük beğeniyle karşılanan “Bins-Çöpkutuları” adlı reklam filmini yaptı. Böylece Stomp’un performansında önemli bir yere sahip olan çöp tenekesi dansı da başlamış oldu.

266705.jpg

Stomp daha sonra Coca Cola, Target, Toyota gibi markaların reklamlarında yer aldı. 2004 yılında ise New York kenti, Orpheum tiyatrosundaki 10 yıllık kesintisiz Stomp performanslarını kutlamak üzere 8. Cadde’deki 2. Avenue’nün adını Stomp Avenue olarak değiştirdi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...