Jump to content

4 Yeni Film Gösterimde


mavikiz

Recommended Posts

Sidney Lumet’in yönettiği, Vin Diesel ve Peter Dinklage’in rol aldığı “Beni Suçlu Bulun - Find Me Guilty”, Gore Verbinski’nin yönettiği, Johnny Deep ve Orlando Bloom’un rol aldığı “Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu-Pirates of the Caribbean: At World’s End” , Nicholas Hytner’in yönettiği, Richard Griffits ve Frances De La Tour’un rol aldığı “”Tarih Öğrencileri - The History Boys” ile Sean Ellis’in yönettiği, Emilia Fox ve Shaun Adams’ın rol aldığı “Zamana Güzellik Kat - Cashback” adlı filmler vizyona girdi.

Link to comment
Share on other sites

Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu-Pirates of the Caribbean: At World’s End

Tüm dünyada merakla beklenen serinin yeni bölümü nihayet vizyona giriyor. Jack Sparrow ve arkadaşlarını yine büyük bir macera bekliyor.

266682.jpg

Kaptan Jack Sparrow, Kaptan Barbossa, Will Turner ve Elizabeth Swann’ın fantastik serüvenlerini ekranlara taşıyan “Karayip Korsanları” serisinin en yeni bölümü “Dünyanın Sonu”nda Johnny depp, Orlando Bloom, Keira Knightley ve Geoffrey Rush bir kez daha kamera karşısına geçtiler. Walt Disney Pictures ve Jerry Bruckheimer Films’in sunduğu yeni macerada efsanevi dörtlüye bu kez Singapur’un korsan lordu Kaptan Sao Feng rolünde Chow Yun-Fat da katıldı. Yapımcılığını Jerry Bruckheimer’ın gerçekleştirdiği filmin yönetmenliğini Gore Verbinski üstlendi.

Haberin devamı

Korsanlık çağının sonuna gelmek üzere olduğu karanlık dönemlerdeyiz. Doğu Hindistan Ticaret Şirketi’nden Lord Cutler Beckett (Tom Hollander), hayalet gemi Flying Dutchman ile kötü niyetli kaptanı Davy Jones’un (Bill Nighy) kontrolünü ele geçirmiştir. Amiral Norrington (Jack Davenport) komutası altındaki Flying Dutchman gemisi, önüne çıkan korsan gemilerini insafsızca yok ede ede açık denizlerde yol almaktadır.

Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley) ve Kaptan Barbossa (Geoffrey Rush), dokuz lorddan oluşan Brethren Mahkemesini toplamak için çaresizce arayış içindedirler. Beckett’i, Flying Dutchman’i ve armadasını yenebilmeleri için tek umut bu mahkemedir.

Ancak lordlardan bir tanesi eksiktir. Gelmiş geçmiş en iyi ve en kötü korsan olarak tanınan Kaptan Jack Sparrow (Johnny Depp), Davy Jones’un Sandığında tuzağa düşmüştür.

Öte yandan sallantılı bir ittifak içerisinde bulunan kahramanlarımız Tia Dalma (Naomie Harris), Pintel (Lee Arenberg) ve Ragetti (Mackenzie Crook), öncelikle Çinli kaptan Sao Feng (Chow Yun-Fat) ile çatışacakları egzotik ülke Singapur’a gitmek zorundadırlar. Jack’i kurtarmak üzere kendilerini dünyanın sonuna ******ürecek haritaları ve gemiyi ele geçirmek için başka çareleri yoktur.

Kaptan Jack Sparrow başarıyla kurtarılmış, efsanevi Brethren Korsanlar Toplantısı gerçekleşmiştir. Ancak Beckett, Davy Jones ve güçlü armadalarının hızlı yayılışı karşısında bunlar yeterli değildir. İnsan formatında esir düşmüş olan kaprisli deniz kraliçesi Calypso özgürlüğüne kavuşup onların yardımına koşmaya ikna edilmediği sürece işleri kolay olmayacaktır.

İhanetler birbirini izlerken Jack, Will, Elizabeth, Sao Feng ve Barbossa’nın herbirinin kendine özgü gündemi vardır ve hiçbirisine güvenilemez. Buna rağmen hepsi son bir savaşta final ittifakı yapmak üzere belli bir tarafı seçmek zorundadır. Yedi denizlerden gelen özgürlük tutkunu korsanları safdışı etmeye kararlı olan sömürgeci güçleri durdurmak için ittifak yapmaktan başka çare yoktur.

266683.jpg

Kaptan Jack Sparrow, Kaptan Barbossa, Will Turner ve Elizabeth Swann’ın fantastik serüvenlerini ekranlara taşıyan “Karayip Korsanları” serisinin en yeni bölümü “Dünyanın Sonu”nda Johnny depp, Orlando Bloom, Keira Knightley ve Geoffrey Rush bir kez daha kamera karşısına geçtiler. Walt Disney Pictures ve Jerry Bruckheimer Films’in sunduğu yeni macerada efsanevi dörtlüye bu kez Singapur’un korsan lordu Kaptan Sao Feng rolünde Chow Yun-Fat da katıldı. Yapımcılığını Jerry Bruckheimer’ın gerçekleştirdiği filmin yönetmenliğini Gore Verbinski üstlendi.

“Karayip Korsanları” serisinin daha önceki iki macerası, dünyanın her köşesinde büyük rekorlara imzasını attı. Serinin ilk filmi olan “Siyah İncinin Laneti”nin dünya hasılatı 650 milyon doları geçerken, “Ölü Adamın Sandığı” adını taşıyan ikincisi bu rakamı neredeyse ikiye katlayarak 1 milyar doları geçti. Uluslar arası gişe hasılatları tarihinin en yüksek hasılatlı üçüncü filmi olurken, Kuzey Amerika’da elde ettiği 423.315.812 dolarlık dev hasılatla da sinema tarihinin en yüksek hasılat getiren altıncı filmi ünvanını kazandı.

“Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu”nun iki senaryo yazarı Ted Elliott ile Terry Rossio, serinin ilk filmi “Siyah İncinin Laneti” ve ikincisi “Ölü Adamın Sandığı”nın da senaryosunu yazmıştı. İkilinin senaryosunu yazdığı hit filmler arasında “Aladdin” ve “Shrek” de bulunuyor.

Ted Elliott, Terry Rossio, Stuart Beattie ve Jay Wolpert’in yarattığı karakterleri baz alan serinin yapımında Disney eğlence parklarında ziyaretçilerin büyük ilgisini gören “Pirates of the Caribbean” atraksiyonları temel alındı. Prodüksiyon amirliklerini Mike Stenson, Chad Oman, Bruce Hendricks ve Eric McLeod gerçekleştirdi.

“Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu”nun oyuncu kadrosunda Depp, Rush, Bloom ve Knightley’in yanısıra şu oyuncular kamera karşısına geçti: Bootstrap Bill Turner rolünde Stellan Skarsgard; Davy Jones rolünde Bill Nighy; Amiral James Norrington rolünde Jack Davenport; Elizabeth’in Vali babası Weatherby Swann rolünde Jonathan Pryce; Tia Dalma rolünde Naomie Harris; Lord Cutler Beckett rolünde Tom Hollander; Joshamee Gibbs rolünde Kevin R. McNally; Pintel ve Ragetti rollerinde Lee Arenberg ve Mackenzie Crook; Cotton rolünde David Bailie; Marty rolünde Martin Klebba; İngiliz askerleri Murtogg ve Mullroy rollerinde Giles New ve Angus Barnett; Giselle ve Scarlett rollerinde Vanessa Branch ile Lauren Maher.

Bu oyuncuların hepsi ilk ve ikinci filmlerdeki rollerine geri dönerken üçüncü filmde yeni katılımlar da oldu. Kaptan Sao Feng’in yardımcısı Tai Huang rolünde “The Fast and the Furious” adlı filmden tanıdığımız Reggie Lee oynarken, Korsanlar Toplantısı’na dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan korsanları uluslararası çapta tanınmış aktörler canlandırdı. Korsanlar Kitabı’nın Koruyucusu Kaptan Teague rolünde ise efsanevi müzisyen Keith Richards kamera karşısına geçti.

Daha önce “Siyah İncinin Laneti” ve “Ölü Adamın Sandığı”nda beraber çalışmış olan ödüllü kamera arkası ekipleri, “Dünyanın Sonu”nda üçüncü kez işbirliği yaptılar.

Filmin görüntü yönetmenliğini Dariusz Wolski üstlenirken prodüksiyon tasarımlarını “Ölü Adamın Sandığı” ile Oscar adaylığı alan Rick Heinrichs gerçekleştirdi. Kostüm tasarımlarını Penny Rose; gözlemci sanat yönetmenliğini John Dexter; set dekorasyonlarını Cheryl Carasik (“Ölü Adamın Sandığı”nda Oscar adaylığını Rick Heinrichs ile paylaşmıştı); kurgu editörlüğünü Craig Wood ile Stephen Rivkin hayata geçirdi. Görsel efektler süpervizörlüğünü John Knoll ile Charles Gibson; özel efektler koordinatörlüğünü Allen Hall üstlendi. Dublör koordinatörlüğünü George Marshall Ruge; oyuncu makyajlarını üç Oscar ödüllü makyaj sanatçısı Ve Neill; saç tasarımlarını saç stilisti Martin Samuel hayata geçirdi. Müziklerini ise ünlü besteci Hans Zimmer besteledi.

Üçüncü filmin kadrosuna ayrıca “Spider-Man 2”deki çalışmasından tanıdığımız Oscar ödüllü özel efekt koordinatörü John Frazier de katıldı.

266685.jpg

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Gore Verbinski

Oyuncular: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, Jack Davenport, Chow Yun-Fat, Bill Nighy, Jonathan Pryce, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Naomie Harris, Kevin McNally, Stellan Skarsgard, Keith Richards, Tom Hollander, David Schofield, Lauren Maher, Vanessa Branch

Yapımcı: Jerry Bruckheimer, Senaryo: Ted Elliott, Terry Rossio

Prodüksiyon Amirleri: Eric McLeod, Chad Oman, Mike Stenson, Bruce Hendricks

Görüntü Yönetmeni: Dariusz Wolski, Prodüksiyon Tasarımı: Rick Heinrics

Kurgu: Craig Wood, Stephen E. Rivkin, Kostüm Tasarımı: Penny Rose

Sanat Yönetmeni: John Dexter, Set Dekoratörü: Cheryl Carasik, Müzik: Hans Zimmer

Walt Disney Pictures

266686.jpg

Link to comment
Share on other sites

Beni Suçlu Bulun - Find Me Guilty

Lucchese suç örgütünün yakalanan yirmi üyesi, yıllarca süren araştırmalar sonucu yetmiş altı adet suçla suçlanarak mahkemeye çıkartılır. Bu davalılardan biri olan Jackie DiNorscio, herkesi şaşırtan bir adım atarak kendi savunmasını kendi yapmak istediğini söyler. Ailesinden insanların da bulunduğu bir gruba karşı tanıklık etmesi halinde ceza indirimi teklif edilse de kabul etmeyen Jackie, espirili ve muzip halleri ile mahkeme salonunda alışılmadık bir hava estirecektir.

266699.jpg

Sekseninci yaşını kutlayan, çağdaş Amerikan sinemasının en saygın yönetmenlerinden Sidney Lumet, 2006’da Berlin’de yarışan son filminde, 21 ay süren, Amerikan tarihinin en uzun süreli ceza davasını mercek altına alıyor: Yıllarca süren federal araştırmalardan sonra, Lucchese suç örgütünün yirmi üyesi, 76 farklı farklı suçtan mahkemeye çıkartılır. Ama davalılardan biri, akla gelmeyen bir şey yapar ve kendi savunmasını üstlenmeye karar verir. Savunma makamı, Giacomo “Jackie Dee” DiNorscio’un gerçek öyküsüne dayanıyor. Hâlihazırda 30 yıllık bir cezaya mahkûm olan Jacki’ye (Vin Diesel) aralarında en yakınlarının da olduğu örgüt üyelerine karşı tanıklık etmesi için karşılığında ceza indirimi teklifi getirilir. Fakat “ailesine” ihanet etmeyi reddeden esprili ve hınzır Jackie hem davalı hem avukat olarak mahkemeye çıkar.

Yönetmen Sidney Lumet

Senaryo Sidney Lumet, T.J. Mancini

Oyuncular Vin Diesel, Alex Rocco, Frank Pietrangolare, Richard DeDomenico, Jerry Grayson

Filmin Türü Komedi, Drama

Orijinal Adı Find me Guilty

Yapımcı Firma Crossroads Entertainment

Yapım Yılı 2006

Yapım Ülkesi Almanya, ABD

Orijinal Dili

Filmin Süresi 125 dakika

Resmi Sitesi

Please register to see this content.

Dağıtıcı Firma Avşar Film

Link to comment
Share on other sites

Tarih Öğrencileri - The History Boys

Haylaz öğrencilerle dolu koca bir sınıf ve herbirinin hayatına damgasını vuracak bir öğretmen...

266700.jpg

İngiliz komedisinin muzip koridorlarında dolaşan bu eğlenceli film, çok beğenilen tiyatro oyunundan sonra beyazperdeye aktarıldı. Kimi zaman eğlenceli kimi zaman hüzünlü bu uyarlamayı, Kral George’un Deliliği, Aşkımın Hedefisin gibi filmlerinden tanıdığımız Nicholas Hytner beyazperdeye aktarıyor.

Yönetmen Nicholas Hytner

Senaryo Alan Bennett

Oyuncular Samuel Anderson, James Corden, Stephen Campbell Moore, Richard Griffiths, Frances de la Tour

Filmin Türü Komedi, Drama

Orijinal Adı The History Boys

Yapımcı Firma Free Range Films

Yapım Yılı 2006

Yapım Ülkesi ingiltere

Orijinal Dili İngilizce

Filmin Süresi 109 dakika

Resmi Sitesi

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Zamana Güzellik Kat - Cashback

Aşk, kalp kırıklığı, kadın-erkek ilişkileri ve zaman üzerine eğlenceli ve genç bir komedi olan “Zamana Güzellik Kat”in çarpıcı görselliğinde, yönetmenin fotoğrafçılık kariyerinin etkisi hissediliyor.

İlk olarak 18 dakikalık bir kısa film olarak çekilen Zamana Güzellik Kat, 2006 yılında En İyi Kısa Film dalında Oscar’a aday gösterilmişti. Film, 26. Uluslararası Film Festivali’nde Altın Lale için de yarıştı.

266698.jpg

Acı veren bir ayrılığın değiştirdiği keyifli bir hayat hikayesi... Yaşadığı aşk acısı nedeni ile sıkıntılı günler geçiren Ben Willis, Güzel Sanatlar’da okuyan bir resim öğrencisidir. Sıkıntılı günler engel olamadığı bir alışkanlığa tutulmasına neden olur: bir türlü uyuyamamaktadır. Bir süre sonra bu soruna bir çare bulabilmek ve zamanını faydalı bir şekilde geçirebilmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir. İlk başlarda sıkıcı görünen sekiz saatlik bu mesai, çalışma arkadaşlarını tanımaya başladıkça ilginç ve keyifli bir maceraya dönüşür. Her biri dışarıdan bakıldığında son derece sıkıcı görünen bu işi, zaman kavramını unutarak eğlenceye çevirmiştir. Kimisi koridorlarda kaykayla kayarak eğlenir, kimi dövüş sanatlarındaki maharetini sergiler... Ben de, zaman kavramını unutarak çevresindeki insanları ve güzellikleri tanımaya başlayacaktır. En çok ilgisini çekense güzel ve sessiz kasiyer Sharon’dır.

Yönetmen Sean Ellis

Senaryo Sean Ellis

Oyuncular Sean Biggerstaff, Emilia Fox, Shaun Evans, Michelle Ryan, Stuart Goodwin

Filmin Türü Komedi, Drama

Orijinal Adı Cashback

Yapımcı Firma Left Turn Films

Yapım Yılı 2006

Yapım Ülkesi İngiltere

Orijinal Dili ingilizce

Filmin Süresi 0 dakika

Resmi Sitesi

Please register to see this content.

www.aefilm.com/cashback

Dağıtıcı Firma Bir Film

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...