Jump to content

Gogol Bordello, Sabancı Üniversitesi Bahar Şenliği’ne geliyor


mavikiz

Recommended Posts

26 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek, Sabancı Üniversitesi Bahar Şenliği SUŞenlik’07, büyük bir gençlik buluşması olacak. Saat 12.00’de müzik yayını ile başlayacak olan şenlik, bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak 7 çim 7 konsept uygulaması ile katılımcılara sadece eğlence değil aynı zamanda öğrenme ve kaliteli zaman geçirme olanağı da sunacak.

266029.jpg

Bu yıl düzenlenecek olan SUŞenlik’te sanat, spor, kültür bir arada olacak. Fotoğraf sergisi, bienal, çeşitli spor dallarını içinde bulunduran oyunlar bu 7 konseptten sadece bir kaçı...

Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla kampusunda düzenlenecek olan şenlikte, her adımınızda farklı bir konsept ile karşılaşacaksınız! Örneğin, sanat çiminde çeşitli sanatçıların eserlerinin sergisini gezme fırsatını yakalayacaksınız. Oyun konseptinin olduğu çim alanda yer alacak olan Jumper, Rodeo ve Rollerball, paintball, carting, Jenga, Twister gibi sevilen oyunlar yine eğlencenin vazgeçilmez adresi olacak!

Saat 19:30’da sahne alacak 2000 Eurovision Şarkı Yarışması 3.’sü Letonyalı Brainstorm grubunun performansıyla gece konserlerine ilk adım atılacak olan şenlikte eğlence, Nil Karaibrahimgil’in renkli ve enerjik konseri ile devam edecek Gogol Bordello’nun hareketli ritmleri ile eğlence doruk noktasına ulaşacak. Şenlik canlı sahne performanslarının ardından saat 04.00’a kadar sürecek olan DJ performansı ile devam edecek.

Bunlar ve daha fazlası Mayıs’ta SUŞenlik’te!

Gogol Bordello:

Ukrayna, İtalya, Avusturya, Macaristan, Polonya’da adını duyurduktan sonra Amerika’da üne kavuşan Eugene Hutz, grubu 1972’de Kiev’de kurdu. Müzikal tavır ve içerik üzerinde birçok ülkenin etkisini taşıyan grup; müzisyen ve söz yazarı Eugene Huntz, Sacha Katztckoff (akordeon), Sergei Ryabtsev (keman), Vlad Solovar (gitar) ve Eliot Ferguson’dan oluşuyor. Dünya çapında yakaladıkları önemli çıkışla birlikte birçok ülkede adını duyurmayı başaran Gogol Bordello’nun, Punk ve çingene melodilerinin birleşiminden ortaya çıkmış, insanların sabit kalmasını engelleyen enerjik bir müzik tarzı var. Gogol Bordello; ülkemizde 2006 Rock’n Coke festivalinde en çok coşturan grup olarak anılıyor. “Start Wearing Purple” ve “Never Young” adlı şarkıları grubun en sevilen parçalarından sadece birkaç örnektir.

Brainstorm:

Küçük yaştan itibaren okul korosunda enstrüman çalan ve şarkı söyleyen grup üyeleri Brainstorm’u 1989 yılında 15 yaşlarındayken kurdu. 2000 yılında Eurovision Şarkı Yarışmasında 3.’lüğü elde eden ve bugüne kadar ulusal alanda birçok ödül alan Braintstorm, şu anda Litvanya’nın en meşhur grubudur. Kendi dünya turnelerinin yanı sıra Cranberries, Rolling Stones gibi dünyaca ünlü grupların turnelerine de eşlik ettiler. 2006’da 15. albümlerini çıkaran grup, 4 albümlerini İngilizce olarak hazırladı. Son çıkan albümleri “Four Shoes” ile dünya turnelerine devam ediyorlar.

Nil Karaibrahimgil

Müzik dünyasındaki farklı duruşu ve kendine özgü tarzıyla tanınan Nil Karaibrahimgil, küçük yaşlarda müzikle ilgilenmeye başlamıştır. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra da reklam dünyasında çalışmaya devam eder.

Yaptığı reklam müzikleriyle adından bahsettirdiği bazı reklamlar, reklam dünyasının prestijli ödülü Kristal Elma’ya layık görülmüştür. Ama asıl dönüm noktası, özgür kız olarak tanınmaya başladığı Hazırkart reklamları olur. “Ben özgürüm” parçasıyla tüm Türkiye tarafından benimsenmiştir.

2002 yılında Ozan Çolakoğlu’yla bir araya gelen Nil, Sony müzikle anlaşarak ilk albüm çalışmalarına başladı. İlk albümü Nil Dünyası’yla müzik dünyasında kalıcı olacağının sinyallerini veren Nil, ikinci albümü Nil Fm ve üçüncü albümü Tek Taşımı Kendim Aldım ile başarısını pekiştirdi.

Çok yönlü olmasıyla tanınan sanatçı Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde köşe yazarlığı da yapmaktadır.

Sabancı Üniversitesi Ulaşım/İletişim Bilgileri:

Ulaşım: Taksim ve Kadıköyden ücretsiz ulaşım sağlanacaktır.

Bilet ücreti: Biletix 33 YTL / Kapı 40 YTL

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...