Jump to content

Berlin Türk Film Festivali başladı


tarihogretmeni

Recommended Posts

60382.jpg

Almanya'da Berlin Türk Film Haftası 5. kez seyirciyle buluştu. Festivalin açılışı " Zincir Bozan" filmi ile yapıldı. Berlin'in bir parçası haline gelen Berlin Türk Film Haftası'na Berlinli seyirci yoğun ilgi gösterdi.

Berlin'de geleneksel olarak düzenlenen Türk Film Haftası, son dönem Türk sineması eserlerini Berlinli sinemaseverlerle buluşturdu.

2006-2007 sezonunda çekilen yeni filmler arasında tanınmış yönetmenler Sinan Çetin, Ömer Uğur, Nur Akalın gibi isimlerin filmleri 10 gün boyunca beyaz perdede sergilenecek. Bu arada en büyük ilgiyi Berlinli yönetmen Neco Çelik'in "Kısık Ateşte 15 Dakika" isimli filminin çekmesi bekleniyor.

Festivalin açılışı "Zincir Bozan" filmi ile gerçekleştirildi. Filmin başrol oyuncusu, Kenan Evren rolündeki Suavi Eren, 12 Eylül dönemi öncesini anlatan bir filmde oynamanın kendisi için sevindirici olduğunu dile getirdi. Eren, "12 Eylül dönemine ışık tutan böylesi bir filmde oynamak önemli. Herkesin tanıdığı bir karakteri oynamak, bir aktör olarak kamçılayıcı ve keyif verici. Sorumluluklar bir oyuncu için fazlalaştıkça keyfiniz de o ölçüde fazlalaşır. Bir de seyirci ile buluşur ve oradan da pozitif

enerji alırsanız siz de mutlu olursunuz. Benim için iyi bir çalışmaydı. Kaldı ki Avni Bey ile tanıştığımda ve ilk senaryoyu okuduğumda çok etkilendim. O dönemde yaşayanlar bilirler. Ben de o dönemde yaşadığım için iyi bilirim. Tabii bazı bilmediğimiz noktalar vardı. Onu da bu filmde anlatmaya çalıştık. Türkiye'de sanat yapmak çok zor. Çünkü alt yapısı gelişmemiş, bir sürü olay. Çok zor. Umarım seyirci ile buluşur. Çünkü amaç sonuçta kitlelerle buluşmak ve onları mutlu etmek" dedi.

Berlin Türk Film Haftası organizatörü Selçuk Sazak ise karar aşamasında genç yönetmenleri öne çıkarma düşüncesini taşıdıklarını söyledi. Sazak, "Özellikle 10 genç yönetmen ve ilk yapıtlarını buraya getirdik. Muhakkak dört dörtlük filmler değil bunlar. Bu tür bir organize ve böyle bir şehirde, ülkede gösterilmesi çok önemli. Hemen hemen her filmin yönetmeni ve iki oyuncusu Berlin'e geliyor. Özel konuklarımız var. Şener Şen, Mustafa Oğuz geliyor. TRT ve Kanal D'nin eski Genel Müdürü Faruk Bayhan geliyor.

Gençlerle televizyon ve sinema üzerine bir sohbet yapacak. Her gün hemen hemen 1-2 konuk gelecek" ifadelerini kullandı.

haber7

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...