Jump to content

Dubai'den ultra teknolojik kule


CaVeLL

Recommended Posts

Dubai'den ultra teknolojik kule

Dubai'de insaat sektorunde bir ilke daha imza atildi."Dynamic Architecture" ismini tasiyan proje cercevesinde kendi etrafinda 360 derece donen bir kule yeni bir teknikle inşa edilecek.

313 metre ve 78 kattan olusan ultra teknolojik kulenin her kati parca parca bir fabrikada insa edilip binaya eklenecek. Dunyada ilk defa kullanilacak bir sistemle yapilacak doner kule hem rezidans hem de 6 yildizli otel olarak hizmet verecek.

vinci6.jpg

Kulenin tamami Dubai'deki fabrikalarda uretilen modullerden insa edilecek. Ana hedef is kalitesini yukseltip maliyet ve is suresini azaltmak. Insaat tarihinde bir ilk olan bu sistem sayesinde isci sayisi ortalama yuzde 90 oraninda, maliyet ise yuzde 20 oraninda azalacak.

vinci4.jpg

Boylece kulenin tamamlanmasi icin gerekli 18 ay icinde 2000 isci yerine sadece 90 isci calisacak. Yuksek tekonoloji ve kontrol tekniklerinin kullanilacagi sistem sayesinde is guvenligi riski de azalacak.

vinci3.jpg

Da Vinci kulesi yesil enerji ureterek kendi elektrik ihtiyacini da karsilayabilecek. Her iki kat arasina yerlestirilecek 48 rüzgar turbini sayesinde dunyada ilk kez bir bina bu kadar yuksek miktarda enerji üretecek. "Tailor made solutions" ismi verilen bu sisteme gore fabrikada insa edilen bloklar binanin temelinden itibaren yerlestirilecek. Insaat sektorunde bir kat cikmak uc hafta alirken bu sistem sayesinde 3 gun yeterli olacak.

vinci2.jpg

Her kat 12 modulden olusacak. Normal insaatlara gore depreme 1.3 kat daha dayanikli insa edilecek kulede isteyen arabasini ozel bir asansor sayesinde oturdugu kata park edebilecek.

vinci7.jpg

330 milyon dolara mal olacak Da Vinci kulelerinin en buyuk ozelligi her katinin kendi etrafinda donebiliyor olmasi. Ses komuta sistemiyle donecek olan katlar birbirinden bagimsiz olarak hareket edebilecek. Isteyen istedigi zaman oturdugu katin manzarasini degistirebilecek.

vinci5.jpg

Dunyanin tek yedi yildizli oteli Burj El Arap yakinlarinda insa edilecek kulede oturanlar ayni masada sabah kahvaltisinda gunesin dogusunu, aksam yemeginde gunesin batisini seyredebilecek.

Projenin yaraticisi Floransali mimar David Fisher doner kulelerden New York, Tokyo, Londra, Hong Kong basta olmak uzere dunyanin en onemli merkezlerinde toplam 12 adet insa edecek. Her kulenin konsepti ayni olsa da birbirinden degisik olarak insa edilecek. Kulelerin modullerinin tamami Dubai'de insa edilerek gemilerle bu sehirlere tasinacak.

vinci1.jpg

Kaynak : www.samanyoluhaber.com

Link to comment
Share on other sites

lego gibi :)

evet lego gibi sanırım godzilla nın filan gelip bunla oynaması lazım :blink: bi de merak ediyorum 5. kattaki birisi ofisi döndürdü 73 kat var hala üzerinde bu da binlerce hatta yüzbinlerce ton ağırlık demek denge nasıl sağlanıcak? bi de her bir kat tek bi kişiye mi ait olucak yok eğer öyleyse acayip bi durum olucak gibi herkese otopark vs... yaşanılası evler işte teeeee :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...