Jump to content

Normal Liselerden Öðretmen Liselerine Geçiþ Ýmkâný


tabele

Recommended Posts

Milli Eðitim Bakanlýðý (MEB), eðitim fakültelerini tercih ettiklerinde 0,24 ek puanla ÖSS'de avantajlý olan Anadolu öðretmen liselerine diðer liselerden geçiþ imkaný sunuyor.

Bakanlýk ayrýca öðretmen lisesi öðrencilerine ilköðretim okullarýnda uygulama yapma zorunluluðu getiriyor.

Öðretmen Yetiþtirme ve Eðitimi Genel Müdürlüðü, Anadolu Öðretmen Liseleri Yönetmeliði'nde bazý deðiþiklikler yapýlmasý için harekete geçti. Yönetmelik deðiþikliði taslaðýna göre, merkezi sistem sýnavýyla öðrenci alan ve genel ortaöðretim programý uygulayan resmi fen, sosyal bilimler, Anadolu ve askeri liseler ile polis kolejlerinin 9. sýnýfýndan Anadolu öðretmen liselerine nakil yapýlabilecek. 10. sýnýfa geçmiþ olmakla birlikte derslere baþlamamýþ olanlar da Anadolu öðretmen liselerine geçebilecek. Nakil için önþart, gidilecek öðretmen lisesinde boþ kontenjan bulunmasý ve okulun taban puanýndan yüksek puan alýnmýþ olmasý. Yeni düzenleme hakkýnda bilgi veren Öðretmen Yetiþtirme ve Eðitimi Genel Müdürü Ömer Balýbey, 9. sýnýflarýn artýk ‘ortak sýnýf' olduðunu ve öðrencilerin bu sýnýftan sonra lise tercihlerini deðiþtirebildiklerini söyledi. Öðretmen liselerinden Anadolu ve fen liselerine nakil yapýlabilirken, bu liselerden öðretmen liselerine geçiþ yapýlamadýðýný hatýrlatan Balýbey, düzenleme ile öðrencilere yeni bir seçenek sunacaklarýný kaydetti. Yapýlmasý planlanan baþka bir deðiþiklik ise öðretmen liseleri arasýndaki nakillerle ilgili. Halen kontenjan açýðý olmayan ve puaný tutmayan hiçbir öðrenci, öðretmen liseleri arasýnda nakil yaptýramazken, velinin ‘ikamet deðiþikliði' nakil istisnasý haline getiriliyor. Böylece Erzurum'dayken tayini Ýstanbul'a çýkan bir öðretmen lisesi velisinin çocuðunu da Ýstanbul'a kontenjan açýðý olan bir öðretmen lisesine getirmesine imkan saðlanýyor.

Öðretmen liselerine staj

Öte yandan öðretmen lisesi öðrencilerine staj benzeri bir ‘uygulama' yapma zorunluluðu getiriliyor. Taslaða göre, öðretmen liselerinin 11. sýnýfýndaki öðrenciler derslerde öðrendiklerinin pratiðini yapmak için ikinci dönemde ilköðretim okullarýnda ‘uygulama etkinliði' yapacak. Nisan ve mayýs aylarýnda 10 gün süreyle yapýlacak etkinliklerle gelecekte öðretmen olacak öðrenciler, ilköðretim sýnýflarýnda öðretmenliðin ilk tecrübelerini kazanacak. Etkinlik zorunlu olacak; ancak notla deðerlendirilmeyecek.

7.gif

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...