HARBİKIZ Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 (edited) https://copy.com/TSlvjcsfo90P Arkadaşlar ben 2 kilo sütten yapıyorum, siz istediğiniz kadar yapabilirsiniz ölçü olarak her 1 kilo süte bir çorba kaşığı maya olacak.Sütü kaynatıp soğumaya alıyorsunuz meşhur söylem küçük parmağınızı yakmayacak duruma geldiğinde mayalama işlemi yapıyorsunuz. Yalnız mayalık yoğurdu ve kıvama gelen sütten de bir çay bardağı kadar sütü küçük bir kavanoza koyup kapağını kapatıp iyice çalkalıyoruz.Tencerede bulunan ve kıvama gelen süte küçük kavanozdaki karışımı döküyoruz ve karıştırıyoruz sütü 2 adet cam kavanoza boşaltıyoruz kapaklarını kapatıp üzerini sarıyoruz 2.5 saat sonra üzerini açıyoruz 2 saat kadar ılındıktan sonra buzdolabına koyuyoruz 24 saat bekledikten sonra taş gibi kaymaklı sağlıklı yoğurdumuzu afiyetle yiyiyoruz.. Bu konudan faydalanan arkadaşlar, ASKERLERİMİZ ve POLİSLERİMİZDEN DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM LÜTFEN. Edited August 24, 2014 by HARBİKIZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
umd Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 İlkkez deneyecekler için karışık bi anlatım olmuş gibi ... anlamadım sırayı ölçüyü Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARBİKIZ Posted August 13, 2014 Author Share Posted August 13, 2014 gayet açık bir anlatım yaptım.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Uzun süredir yapmayı düşündüğüm bir şeydi anlatıma göre deneyeceğim kısa zamanda :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
casper0007 Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Uzun süredir yapmayı düşündüğüm bir şeydi anlatıma göre deneyeceğim kısa zamanda :) sen yap sonra ayran yapar içeriz :D ben hazırı tercih ediyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARBİKIZ Posted August 14, 2014 Author Share Posted August 14, 2014 sen yap sonra ayran yapar içeriz :D ben hazırı tercih ediyorum sağlıklı olanı tercih edin, boşa kimyasal tüketmeyin..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalboy101 Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 sağlıklı olanı tercih edin, boşa kimyasal tüketmeyin..... Kesinlikle katılıyorum... Doğal ve el yapımı yoğurt... ohhh mis gibi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bynec Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 Anlatım Gayet Net Ancak Süt Satın Alma veya Pastorüze (Tamyağlı-Yağsız) bunuda Belirtseydin Daha iyi olurdu Çünki Satın alma sütü pek tavsiye etmiyorlar bu nedele evde yoğurt satın alma yağsız sütten yapıyoruz. Uygulama aynen evde de yapılıyor teşekkür ederim....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARBİKIZ Posted August 14, 2014 Author Share Posted August 14, 2014 Anlatım Gayet Net Ancak Süt Satın Alma veya Pastorüze (Tamyağlı-Yağsız) bunuda Belirtseydin Daha iyi olurdu Çünki Satın alma sütü pek tavsiye etmiyorlar bu nedele evde yoğurt satın alma yağsız sütten yapıyoruz. Uygulama aynen evde de yapılıyor teşekkür ederim....... arkadaşlar biz sütü yıllardır içmek ve yoğurt yapmak için haftada 2 kere gelen sütçümüzden alıyoruz gayet memnunuz, fakat daha önce yoğurdu tencere de eski usül yaptığımız için sulu oluyordu...Deneyen arkadaşlar pastörize şise sütten yapıp randıman almışlar isterseniz deneyin afiyet olsun...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhabbet1975 Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 ya tutarsa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mumisigi Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 (edited) Teşekkürler.Eline sağlık. Edited August 14, 2014 by mumisigi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcanzar122 Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 HARBİKIZ, bilgi için teşekkürler. En kısa zamanda denicem. Geçtiğimiz ramazan bayramında memlekete gittim gelirkende 2.5 litre inek sütü getirdim. Neyse yoğurdu çok sevdiğim için hepsini 10 dk. kaynatıp dediğin gibi küçük parmağımı yakmıcak kıvama gelince 3 çorba kaşığı mayayla mayaladım (kaynattığım çelik tencerede..) 2.5-3 saat sonra üzerine sardığım bezi açıp baktım mayalanmış ama sulu gibi neyse 2-3 saat sonra buzdolabına koydum. Ertesi gün yemek için kaseye koydum, dediğin gibi kıvamı koyu değil hatta diyebilirim ki rahat 5 te 1 i bildiğimiz yeşilimsi yoğur suyu. Kalan kısmda normal çok lezzetli yoğurt kıvamında. Eğer marifet cam kavonozsa bir daha seninki gibi denerim, bilgi için tekrar teşekkürler.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARBİKIZ Posted August 14, 2014 Author Share Posted August 14, 2014 HARBİKIZ, bilgi için teşekkürler. En kısa zamanda denicem. Geçtiğimiz ramazan bayramında memlekete gittim gelirkende 2.5 litre inek sütü getirdim. Neyse yoğurdu çok sevdiğim için hepsini 10 dk. kaynatıp dediğin gibi küçük parmağımı yakmıcak kıvama gelince 3 çorba kaşığı mayayla mayaladım (kaynattığım çelik tencerede..) 2.5-3 saat sonra üzerine sardığım bezi açıp baktım mayalanmış ama sulu gibi neyse 2-3 saat sonra buzdolabına koydum. Ertesi gün yemek için kaseye koydum, dediğin gibi kıvamı koyu değil hatta diyebilirim ki rahat 5 te 1 i bildiğimiz yeşilimsi yoğur suyu. Kalan kısmda normal çok lezzetli yoğurt kıvamında. Eğer marifet cam kavonozsa bir daha seninki gibi denerim, bilgi için tekrar teşekkürler.. rica ederim ne demek, yalnız burda dikkat edeceğiniz nokta kavanoz kapakları kapandıktan sonra ne zaman yiyecekseniz o zaman açmanız.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARBİKIZ Posted August 24, 2014 Author Share Posted August 24, 2014 https://copy.com/TSlvjcsfo90P Yoğurdun sertliğini ve üstündeki kaymak tabakasını görün diye kavanozu yan yatırıp resim çektim.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.