Jump to content

Hangi Boyayı Kullanmalıyım?


adam4
 Share

Recommended Posts

Şimdi arkadşalar benim elimde bi boncuk dizesi var beyaz bu boncuklar.Ben bu boncukları boyamak istiyorum.Çok boş bi iş olarak görebilirsiniz ama çok lazım şaunda bana.Ben bu boncukları kırmızıya boyayacağım.ve bu boyanın asla çıkmaması lazım ne suyla nede detercanla falan yani çok sağlam bi boya olması lazım.hangi boyayı kullanmalıyım sizce ?

Link to comment
Share on other sites

Boncukların yüzeyi çok parlak mı? mat mı?. Boncukların cilt ile teması var mı?. Selülozik boya (kırtasiyelerde ki cam boyası) kullanabilirsin. 

 

Hocam mat değil.Parlak.Cilt ile teması var hocam.

 

istediğin boya yok kullanım amacının tam olarak ne olduğunu söylersen uzun süre dayanabilecek boyalar var ve boncukların ebatları ne ?????

 

Hocam şimdi şöyle ben bi arkadaşıma hediye oalrak kendim bileklik yapıcam.Tek eksiğim bu kaldı.Bileklik olduğu için sürekli suyla sabunla v.s teması olacaktır.Boyutları ise baya ufaklar.2,5MM falan

Edited by adam4
Link to comment
Share on other sites

Hocam vernik tamamda şimdi şöyle bi sorun var ben bunu fırçayla boyamıcam sonuçta şöyle yapmıyı düşünüyorum.bi kaba boyayı boşaltım boncukları içine atmayı düşünüyorum.Çünkü çok ufaklar zaten.Yalnız boya tercihini iyi yapmam lazımki tam olarak rengi versin ve boncukların her tarafı kıpkırmızı olmalı.Yani boyandığı belli olmamalı.

Link to comment
Share on other sites

Kaba boyayı koyacaksan sineklik teli gibi bir şeyin üstünde boyaya daldır.  ve 2-3 dk beklet çıkar ama sağa sola sallama boya bulaşır. kuruması için bir gazete üzerine telle birlikte bırak. 1 - 2 saate kadar sertleşir. kadife ile fazla bastırmadan parlatabilirsin. Sonra sprey vernik kullanabilirsin. Ama Boncukları dikkat et birbirine sürtme. boya çıkar..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...