Jump to content

Logitech G1 ; uygun fiyatlı oyun faresi


alperen_69

Recommended Posts

Kaliteli işçiliğe ve yüksek performansa sahip ürünleriyle tanınan Logitech'in yeni optik faresi G1, uygun fiyatı ve güçlü teknik özellikleriyle dikkat çekici bir ürün. MX510 ile aynı teknolojik alt yapıyı kullananan ürün, 2. nesil MX optik sensör teknolojisi kullanıyor. G1, MX510'da da olduğu gibi 800DPI çözünürlüğe ve 5.8 megapiksel/sn tarama hızına sahip. Ürünün MX510'a göre geliştirilmiş tek yanı 8bit USB bağlantısı yerine 12bit USB bağlantısı kullanıyor olması. Optik yapı aynı olsada veri bağlantı hızında iyileştirme yapılmış.

G1, USB üzerinden saniyede 125 kere rapor göndermekte. Bu değer 3. nesil MX optik sensörü kullanan ve 1600DPI çöznürlüğü bulunan MX518 ile aynı. Fakat Logitech'in yeni nesil Lazer sensör kullanan G5 ve G7 farelerinde, saniyede 500 adet raporlama yapılmakta. Rapor sayısının yüksek olması, hareketlerin daha çabuk algılanması ve oyunda hızlı tepkiler verilebilmesi açısından önemli bir özellik. Fakat saniyede 125 rapor gönderiliyor olması da gayet yeterli. Zira MX518, bir çok incelemede tepki süresi bakımından yeterli bulunmuştu.

Ürün, 80 gram ağırlığıyla Oyun fareleri içinde en hafiflerinden biri. Parlak siyah ve mat mavi den oluşan iki farklı rengin iç içe olduğu bir kasaya sahip fare, sağ ve sol elle kullanıma uygun tasarlanmış. Farenin alt yüzeyinde, kaymasını kolaylaştırmak üzere 4 adet teflon parça bulunuyor.

logitechg1speed.jpg

G1, diğer G ailesi üyeleri G5 ve G7 gibi yeni nesil Lazer sensör teknolojisinden faydalanmıyor, üzerinde oyunlarda kullanmanız için fazladan tuşlar içermiyor olabilir, fakat bu ürün diğerlerinden farklı kılan şey, oldukça iyi bir fiyat/performans oranına sahip olması. Logitech'in MX510 yerine konumlandıracağı G1, ülkemizde 27$+KDV fiyat etiketi ile satılıyor. Eğer oyun ve masa üstü işlerinizde size hız katacak fakat cüzdanınızı hafifletmeyecek bir fare arıyorsanız, kalitesiyle, performansıyla G1 size göre.

Logitech G1'i ülkemizde şu an için sadece Sanalmarketim.com üzerinden online olarak satın alınabiliyor. Aslında sanal marketlerde bir donanım ürününün, normal mağazalardan daha önce satılmaya başlanması ülkemizde internetin gelişim hızını da ortaya koyan ilginç bir gelişme.

kaynak : http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/MY/EN,CRID=2464,CONTENTID=10748

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...