Jump to content

Güvenlik!


DeTeCTeD

Recommended Posts

Arkadaşlar Bu sabah yeni bir mail aldım.

Mail Hotmail Üye Hizmetlerinden geliyordu..

Konusu da "Hotmail: Postadan İbaret Değil!" di. Açıp baktım açıkçası merak ettim. Herşeyi bu mailin msn den geldiğini ifade ediyordu. Hatta gelen kutusundaki görünümü bile "Resmi Posta" olduğunu gösteriyordu. Maili okumaya başladım msn sayfasından bir sayfa sunulmuştu "MSN Hotmail Üye Mektubu" başlıklı bir yazıydı "Deneyin, Yenilikler, İpucu..." gibi yazılar vardı. Herhangi birşey farketmemiştim hatta okuyup silmeyi düşünüyordum msn reklamları gibi birşeydi bu da. Tâ ki en sonunda söyle bir ifade görene kadar ..

spam1np4.jpg

" Message-Id: <20070504111629.260F.7828789-2298 @ cimail15. msn. com> "

Bunu görünceye kadar herhangi birşey farketmedim. Sayfadaki bütün linkleri kontrol ettim ve hepsinde şu "ci mail15" e yönlendiriyordu. Çok temiz çalışılmış bir spam maildi. Hatta msn bile "resmi posta" olarak görüyordu.

spam2xk5.jpg

Hepimizin her ne konuda olursa olsun sonucunu bilmediğimiz herhangi birşey yapmamamız konusunda sanki yeni bir uyarı gibi..

Herkese duyurmayı bir borç bilirim.

Mesleğime ve tüm güzelliklere saygıdan dolayı..

Link to comment
Share on other sites

evet güzel hazırlanmış bişey... ama ben kesinlikle msn den msnnbc sports vs gibi şeylerden gelen mailleri açmıyorum sadece yazıştığım belli başlı kişiler var denk gelirse onları yoksa da geleni direkt çöpe havale ederim ben...

Link to comment
Share on other sites

aynı mesaj bana 2-3 defa geldi hiçbirine bir işlem yapmadım. fakat ben böyle birşeyi de hiç fark etmemiştim. zaten bu tür mesajları pek okumam ve mesaja göre de işlem yapmam.

fakat bundan sonra daha dikkatli olacağız demek ki.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...