Jump to content

Rocky Serisi 1-2-3-4-5-6 (Boxset)


Recommended Posts

Rocky Serisi | 1-2-3-4-5-6 | Dvdrip | Türkçe Dublaj 

 

7ribkk9.jpg

 

Rocky 1

Yayın tarihi: 21 Kasım 1976 (New York)
Yönetmen: John G. Avildsen
Oyuncular: Sylvester Stallone, Talia Shire, Carl Weathers, Diğer

Amerika'lı bir işçinin (Sylvester Stallone), iş dışı zamanlarında yerel bir kulüpte boks yaparken keşfedilerek kısa zaman içinde dünya şampiyonluğuna kadar giden yolda başından geçenleri konu alan film, aynı zamanda Rocky'nin Adrian'la olan aşkını ve antrenörü Mickey ile olan baba/oğul yakınlığındaki ilişkisini de sunuyor seyirciye.

Rocky 2

Yayın tarihi: 15 Haziran 1979 (ABD)
Yönetmen: Sylvester Stallone
Oyuncular: Sylvester Stallone, Talia Shire, Carl Weathers, Diğer

Adı sanı duyulmamış amatör boksör Rocky Balboa, Dünya Ağırsiklet Boks Şampiyonu Apollo Creed’i ile zorlu bir maç yapmış her kesin beklentilerinin tersine son raunda kadar direnip nakavt olmamış ve sayı farkı ile yenilmiş herkesi şaşkınlığa uğratmış, iyi paralar kazanmış ve adının da duyulmasını sağlayıp herkesi kendine hayran bırakmıştır. Herkes Apollo'nun şike yaptığını ve hakemleri satın aldığını ve maçın aslında Rocky'nin hakkı olduğunu düşünmektedir. Maçın ardından kendisini konforlu aile yaşantısına veren Rocky, Apollo’nun yeni bir maç teklifini red edemez çünkü Apollo hırs yapmış, çılgına dönmüştür. Israrla Rocky Balboa ile rövanş maçı yapmak ister ve yüzyılın rövanşı için geri sayım başlar.

Rocky 3

Yayın tarihi: 28 Mayıs 1982 (ABD)
Yönetmen: Sylvester Stallone
Oyuncular: Sylvester Stallone, Mr. T, Talia Shire, Hulk Hogan, Diğer

Rocky, Apollo Creed'i yendikten sonra büyük bir ün kazanır.Bütün dövüşlerde şampiyonluğunu korumayı başarır. Clubber Lang adlı gözü yükseklerde bir boksör Rocky'nin maçlarını takip eder. Rocky'yi devirme yolunu kollayan Clubber'dan Mickey çekinmektedir. Philadelphia Müzesi'nin önüne büyük bir törenle Rocky'nin heykeli dikilir. Rocky konuşmasını yaparken Clubber lang gelip Rocky'ye meydan okur. Rocky kabul eder ama Mickey istemez. Rocky, Mickey'i ikna eder. Rocky, Clubber Lang'ı hafife almaktadır ama Clubber Rocky'yi ciddiye alır. Maça çıkarken karmaşa çıkar ve Clubber lang Mickey'i itip yaralar. Mickey maça çıkamaz ve Rocky yenilir. Ardından Mickey Ölür. Rocky Şampiyonluğunu kaybetmiş ve Mıckey'i maça zorladığı için duyduğu vicdan azabıyla hayattan kopar. Apollo creed, Rocky'ye yardım etmek ister. Çalıştırıcısı olmayan Rocky bu teklifi kabul eder. Philadelphia'nın dışına çıkarlar, Apollo'nun eski salonuna gelirler. Rocky yaşadıklarının verdiği panikten zor kurtulur karısı adrian onu tekrar hayata tutunmaya motive eder. Rocky, Apollo'nun taktiklerini kullanır tıpkı onun gibi ringde dansetmeyi ve sağ elini kullanmayı öğrenir.

Clubber'dan bir maç daha ister ve Clubber kabul eder. Apollo Creed maçtan önce Amerikan Bayrağı stilindeki şortunu Rocky'ye verir. Rocky tamamen değişmiş bir şekilde ringe çıkar. Zayıflamıştır ve aşırı formdadır. Clubber beklemediği yumruklar alır heyecanlı geçen maç 3. round'da Clubber'ın devrilmesiyle son bulur. Apollo-Rocky dostluğu başlar ve Dünya Ağırsiklet Boks Şampiyonluğu tekrar Rocky'ye döner.

Rocky 4

Yayın tarihi: 21 Kasım 1985 (Los Angeles)
Yönetmen: Sylvester Stallone
Oyuncular: Sylvester Stallone, Mr. T, Talia Shire, Hulk Hogan, Diğer

Creed'in hazin yenilgisi ve ölümünden sonra Rocky, Noel günü Rusya'da Drago ile mücadeleyi kabul ederek Apollo'nun intikamını karar verir. Tüm dünya televizyonlarından yayınlanacak bu maç için Rocky'i zorlu maça Sibirya'da hazırlayacak olan antrenör Apollo'nun antrönörü Duke'dur. Karısı Adrian'ın yokluğunda kendisine sadece Duke ve kayınbiraderi Paulie (Burt Young) eşlik eder ve onlarla birlikte SSCB'nin Krasnogourbinsk'teki eğitim üssüne uçarlar. Kendisini havaalanıda iki Rus KGB Ajanı karşılar ve maça hazırlanana kadar dikkatle kendisini izleyip takip edeceklerdir. Rocky mücadeleye hazırlanırken, Drago'nun Anabolik steroid kullandığı gösterilir ve onu dikkatle izleyen eğitmenler ve doktorlardan oluşan bir ekip gözetiminde çok yüksek teknoloji ekipmanı kullanılarak çalışır. Rocky, zorlu hava şartlarında maça hazırlanmaya devam ederken bir süresüre eşi Adrian'da Sovyetler Birliği'ne Rocky'nin yanına gelir ve kocasına moral olarak destek olur.

Rocky 5

Yayın tarihi: 16 Kasım 1990 (ABD)
Yönetmen: John G. Avildsen
Oyuncular: Sylvester Stallone, Mr. T, Talia Shire, , Diğer

Ivan Drago ile geçirdiği ağır maçın ardından evine geri dönen Rocky Balboa, maçtan beyninde aldığı ağır darbeler sonucu ağır bir hasarla çıkmıştır ve karısı Adrian'ın isteği ile de ringlere dönme konusunda isteksizdir. Rusya dönüşü emekliliğini açıklacayacak olan Rocky, George Washington Duke'ün onu Union Cane ile unvan maçına çağırması ile karasız kalır ve üstüne üstelik bir de kayınbiraderi Paule'nin yaptığı bir hata ile tüm servetini kaybedince eskiden yaşadığı Philadelphia'ya geri döner. Elinde sadece eski antrönörü Mickey'den kalma bir spor salonu vardır. Rocky, amatör boksörleri çalıştırmaya başlayarak antrenör olur. Bu arada karşısına kendisine hayran olan başka bir amatör boksör Tommy Gunn çıkar. Tommy çok hırslıdır ve Rocky'den kendisini çalıştırmasını ister. Rocky, Tommy'yi kırmaz ve onu çalıştırmaya başlar fakat bu arada oğluyla yeterince ilgilenemez ve ailesini bile ikinci plana atar, tüm gayretiyle Tommy'nin başarısı için çalışır. Ama Tommy kazandığı birçok maçdan sonra antrenörü Rocky'yi yok sayıp büyük bir nankörlük yapacaktır. Rocky de Tommy'ye verdiği emeklerin Tommy'nin burnunu havaya kaldırmaktan başka bir işe yaramadığını görünce bir kez daha dövüşmesi gerektiğini anlayacaktır.

Rocky 6

Yayın tarihi: 20 Aralık 2006 (ABD)
Yönetmen: Sylvester Stallone
Senaryo: Sylvester Stallone
Oyuncular: Sylvester Stallone, Mr. T, Talia Shire, Diğer

Rocky Balboa ringlere veda edeli seneler olmuştur. Artık eski günlerin hayali ile yaşamaktadır. Eski günlerden hayali ise ölen eşi Adrian Balboa'dır. Düzenli olarak mezarına gitmekte ve onun yanında oturmaktadır. Hatta oturmak için mezarlıkta bir ağaca sıkıştırdığı bir sandalyesi bile vardır. Artık hayat ona anlamsız ve gereksiz gözükmektedir. Eski dostu Paulie (Burt Young) "Artık geçmişi bırak Rocky, bu günü yaşa" dese de Rocky bildiğini okur. Zaten Paulie de öyle söylemesine karşın alkol müptelası olmuş ve o da belli etmese de o günlerde kalmış bir adamdır. Eski boksör yeni lokanta sahibi Rocky'nin oğlu ile de sıkıntılı bir yaşamı vardır. Onun gölgesinde ve isminin altında ezilen genç Rocky (Milo Ventimiglia) sürekli Rocky'den uzak durmaya çalışmaktadır. Böyle karmaşık bir psikoljik yapı içindeki kahramanımız günün birinde eskiden eve bıraktığı ve nasihatler verdiği bir kızla tesadüfen karşılaşır (Marie ile)(Geraldine Hughes). O andan sonra Rocky hayata yeniden dönme ihtiyacı hisseder. Bölge kuruluna yeniden boks lisansı için başvurur.

 

[spoiler]r0C2yKo.jpg[/spoiler]

 

 
Rocky 1 
 
Rocky 2
 
Rocky 3
 
Rocky 4
 
Rocky 5
 
Rocky 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...