Jump to content

Sözün Bittiği Yer


tarihogretmeni

Recommended Posts

61445.jpg

Mesleği palyaçoluk olan bir baba ve kan kanseri olan oğlunun dramı. Özellikle babalar mendilsiz izlemesinler.

Gülün Bittiği Yer ve The İmam gibi ses getiren filmlerin yönetmeni İsmail Güneş, yeni filmi “Sözün Bittiği Yer”de sıradan insan manzaralarıyla sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Film İsmail Güneş’in onuncu sinema filmi…

Senaryosunu da İsmail Güneş ve Ömer Faruk Birpınar'ın yazdığı filmde, oyuncu kadrosu genç ve yetenekli isimlerden kuruldu. Filmde Mehmet Özgür, Volkan Severcan, Yasemin Balık, Emin Gürsoy, Okan Tangücü, Elif Sert ve Ahmet Yenilmez başlıca rolleri paylaşıyor.

Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle çekilen “Sözün Bittiği Yer”de ufak tefek rollerin peşinde koşan, hayatını sürdürmek için çoğu kez palyaçoluk yapan bir baba ile kan kanseri (Lösemi) olan küçük oğlunun hayata tutunma öyküsü anlatılıyor. Sözün Bittiği Yer 4 Mayıs 2007 tarihinde gösterime giriyor…

İsmail Güneş’in filmle ilgili görüşleri şöyle:

Bu projenin duygusunun mutlaka eski klasikleşmiş “Türk Filmi” duygusunda olacaktır. Biraz açmak gerekirse hani o Sadri Alışık filmleri var ya: Bir tarafta yoksulluk kol geziyordur, öbür tarafta ise zenginlik. Acı bütün filme ilmek ilmek örülmüştür de yine de bizi güldürür ya Sadri Alışık. Bu hikâyenin çok acıklı gibi duran ağır havasına rağmen bizim anlatımımız muhakkak güldürmek güldürürken de ağlatmak olacaktır. Filmimizin rengi adeta palyaçonun yüzündeki renk cümbüşü gibi olacaktır. Bu renk seçimi filmin dramatik yapısını değil komik yapısını ortaya çıkaracaktır.

Oyuncu Cem Davran’ın senaryo yazımına önemli ölçüde katkıda bulunduğu filmin altı yaşındaki başrol oyuncusu Okan Tangücü, başarılı ve etkili performansıyla dikkat çekiyor. Mehmet Özgür, Yasemin Balık, Volkan Severcan, Elif Sert gibi deneyimli oyuncuların rol aldığı filmin konuk oyuncu kadrosu da hayli dikkat çekici. Ezel AKAY, Ahmet ÖZHAN, Tolga Tibet ve Tardu FLORDUN’un da konuk oyuncu olarak yer aldığı “SÖZÜN BİTTİĞİ YER” ; Mayıs ayının son haftası vizyona girecek. Ezel Akay, filmde “doktor” karakterini canlandırırken, Ahmet Özhan da “hakim” olarak karşımıza çıkıyor. Lösemili çocuklara destek olmak amacıyla filme seve seve konuk olarak katılan ünlülerden Tardu Flordun da, babası emektar oyuncu Macit Flordun adına ithaf edilen “SÖZÜN BİTTİĞİ YER”e kendi kimliğiyle katıldı.

Eski Türk filmlerine özgün göndermeler yapan film, klasik film duygusunu yepyeni bir dille aktarıyor.

FİLMİN KISA ÖYKÜSÜ

Turgut oğlu Umut’a bakabilmek için okul gösterilerine çıkan, hayatını müsamerelerde palyaçoluk yaparak kazanan bir oyuncudur. Oğlunun annesi Simay onu terk edip başka biriyle yaşamaya başlamış, gününü gün etmektedir.

Bir gün yine gösterilerden birinin ortasında gelen bir telefonla Umut’un okulda fenalaştığını ve hastaneye kaldırıldığını öğrenir. Umut’a kan kanseri (lösemi) teşhisi konur. Artık Turgut’un tek bir amacı vardır: Oğlunun tedavisi için gerekli parayı bulmak. Bu olaylar olurken yıllar sonra Umut’un annesi Simay çıkagelmesi işleri Turgut için daha da içinden çıkılmaz bir hale sokar.

Filmin Künyesi:

Yönetmen: İsmail Güneş

Hikâye ve Senaryo: İsmail Güneş ve Ömer Faruk Birpınar

Oyuncular: Mehmet Özgür, Yasemin Balık, Volkan Severcan, Okan Tangücü, Elif Sert, Alay Cihan, Emin Gürsoy

Konuk Oyuncular: Ahmet Yenilmez, Ahmet Özhan, Tardu Flordun, Tolga Tibet, Ezel Akay, Mehmet Çebiç…

Yapımcı: İstanbul Güneşi (Mehmet Güneş)

Gösterim Tarihi: 4 Mayıs 2007

haber7

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...