Jump to content

Be Quiet!'dan Güç Kaynağı Alanlar PCIe 2.0 (8-Pin) Ücretsiz Geçecek


alperen_69

Recommended Posts

bequietpcieiijz2.jpg

Quiet! güç kaynakları son dönemde ülkemizde de ciddi anlamda popüler olmaya başladı ve iyi bir kullanıcı kitlesi edindi. Be Quiet! güç kaynağı alanlara firmadan güzel de bir haber geldi. Bilindiği gibi ATi'nin üst düzey Radeon HD 2900 serisi ekran kartları ile birlikte 8-pin PCIe güç konnektörleri kullanılmaya başalanacak. Fakat bugün bu ekran kartlarını besleyebilecek birçok yüksek kapasiteli güç kaynağı 8-pin güç konnektörüne sahip değil.

Bu noktada devereye giren Be Quiet!, Aralık 2006'dan bugüne güç kaynağı (özellikle 750/800 watt) alan kullanıcılarına 8-pin güç konnektörlerine yönelik güncellemeyi ücretsiz sağlayacağını duyurdu. Yani elinde 6-pin güç konnektörüne sahip Be Quiet! güç kaynağına sahip olanlar üretici firmanın sağlayacağı upgrade desteği ile 8-pin konnetör desteğine sahip olabilecek ve yeni nesil ekran kartlarını kullanabilecekler.

Ülkemizde ki satılan güç kaynakları ile ilgili durum net olarak bilinmiyor ama büyük bir ihtimalle belirtilen Aralık 2006 ve sonrası satın alma kriterine uygun olan yerli kullanıcılar da satına aldıkları yere başvurarak ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabilecekler. Aralık 2006 öncesi satın alınan güç kaynakları için ise en azından şu an için bir bilgi bulunmuyor.

kaynak : donanımhaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...