Jump to content

Google'dan MySQL için geliştirme


0sk1

Recommended Posts

Google bazı yeni geliştirmelerle MySQL için hazırlanmış uygulamaları herkesin kullanımına sundu.

10864.jpg

Google tarafından yazılan ve MySQL veritabanlarının performansını artırmak üzere geliştirilmiş yönetim ve idare araçlarının duyurusu yapıldı.

GPL lisansı altında yer alan yeniliklerde, MySQL ilişkisel veritabanını kullanan ancak arama ile bağlantılı olmayan bazı uygulamalar yer alıyor. Google mühendislerinden Mark Callaghan kendi blog sayfasında "MySQL harika bir veri deoplama çözümü ve projelerimizin gerektirdiği bazı bölümlerinde kullanmamız gerekiyor. Biz de MySQL için işi kolaylaştıracağına inandığımız bazı geliştirmeler yaparak bunu herkesin kullanımına açtık." diye olayı aktardı. "Değişikliklerin resmi MySQL sürümünde de uygulanmasını görmek isteriz" diye sözlerini sürdüren Callaghan, bu nedenle kodların herkesin kullanımına açıldığını ifade etti.

MySQL, 2006 kış verilerine göre Microsoft'un dünya genelinde yaygın olarak kullanılan SQL Server'ından sonra en popüler veritabanı olarak ikinci sırada yer alıyor.

(CHIP)

Link to comment
Share on other sites

madem dünya üzerinde 2. sırada neden sadece webde kullanılıyor. mysql kullanıcısı olarak uygulamalarda kullanmıyorum. firebird uygulama programlarında daha etkin bence. mysql kötü değil ama uygulamalarda kullanan kişiyi ben görmedim. geliştirilmesi gerekli bence.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...