Jump to content

Photoshop'ta Güvenlik Açığı Var


tarihogretmeni

Recommended Posts

25104.jpg

Adobe Photoshop'ta güvenlik açığı ortaya çıktı. Hacker'lar Photoshop kullanıcılarının bilgisayarını ele geçirebiliyor. Adobe da bu açığı kabul etti.

Güvenlik firması Secunia tarafından yapılan açıklamaya göre Adobe Photoshop Creative Suites 2 ve 3 yazılımları, yüksek dereceli ciddi bir güvenlik açığı barındırıyor. Bu açıktan yararlanabilen hacker'lar, bilgisayarın kontrolünü tamamen ele geçirebiliyorlar. Açılan bir Bitmap dosyası, Buffer Overwlof ile sonuçlanıyor. Adobe da bu sorunu kabul ettiğini duyurdu ve en kısa zamanda çözümü sunacağını açıkladı.

Geçici çözüm nedir?

Secunia, bu açıktan etkilenmek istemeyen kullanıcılara, yabancı Bitmap dosyalarını açmamaları tavsiyesinde bulundu. Bu, kaynağından çıktığını görmediğiniz suları içmeyin gibi komik bir önlem anlamına geliyor.

Bir de buna bakın

Başarılı grafik düzenleme yazılımı olan Adobe Photoshop'un bu açığı giderilene kadar okurlarımıza, benzeri olan ve tamamen ücretsiz, açık kaynak kodlu olarak dağıtılan GIMP'i denemelerini tavsiye ediyoruz.

Gelişmeler, size biraz tanıdık gibi gelebilir. Zira uzmanların Macromedia'yı satın alan Adobe'nin de Microsoft olma yolunda ilerlediği yorumlarının sayısı giderek artıyor.

haberalemi

Link to comment
Share on other sites

bunun sonu çok tehlikeli olabilir bence bizim bi öğretmen var tasarımcı adamın pc si Adobenin tüm programları ile dolu bi yığında iş yapıo en az 1 tanesinden 1 Milyar olıo onunkine bi giricen varya:)adam batar!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...