Jump to content

Telekom zammının hesabı soruluyor


AegeaN BluE

Recommended Posts

Telekom zammının hesabı soruluyor

Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Türk Telekom'un Telekom Kurumu onaylamadan açıkladığı yeni zamlı tarifesini Başbakan'ın mecliste yanıtlamasını istedi.

Hariri ailesinin bir şirketine satıldıktan sonraki genel müdürü Paul Doany, 28 Aralık 2006 günü yeni telekom tarifelerini açıkladı. Oysa, Telekom Kurumu onaylamadan yeni tarife açıklanamazdı. Bunun üzerine 12 Ocak 2007 tarihinde bir yazılı soru önergesi veren Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu zamlarla ilgili şu tespitleri yaptı:

"Çapraz sübvansiyon ile (yani, uzak mesafeden zararını şehiriçinden karla finanse ederek) uzak mesafe telefon hizmetlerinde rakiplerini ezerken; zam ve indirim sonucu tahminen net $900 milyon ek kar elde edecek görünüyor.

Bu arada, Başbakan'ın özel ve gizli bir görüşmede Muhammet Hariri'ye Türk Telekom'un yeni tarifelerinin onaylanacağına dair teminatı önceden verdiği bilgisi ulaştı bana."

Coşkunoğlu, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması için şu soru önergesini meclise verdi:

28 Aralık 2006 tarihinde, Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürü, Telekomünikasyon Kurumu tarafından henüz onaylanmamış yeni bir tarife açıkladı. Bu konuda Ulaştırma Bakanı'na 12.01.2007 tarihli ve 16442 sayılı yazılı soru önergesi verdim. Bir yanıt verilmedi.

Türk Telekom Genel Müdürü'nün açıklamasından iki hafta sonra Telekomünikasyon Kurumu bu tarifeleri aynen onayladığını açıkladı. Yeni tarifelerin gerek tüketici gerekse telekom sektörümüze olası etkileri üzerine Ulaştırma Bakanı'na 17.01.2007 tarihli ve 16485 sayılı yazılı soru önergesi verdim. Buna da bir yanıt verilmedi.

Bu gelişmelerin ışığı altında:

1 - Bilgi Toplumu, Bilgi Çağı gibi kavramlara söylemlerinde sık yer veren bir Başbakan olarak, bu kavramların en önemli sektörü olan telekom sektörünü ve tüketicilerimizi (yani, halkımızı) bu kadar yakından ilgilendiren karar ve gelişmeler üzerine, milletin talebi üzerine vekilin sorduğu soruların yanıtsız bırakılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

2 - Türk Telekom'un, rekabetin olmadığı şehirlerarası tarifelere zam yaparken rekabetin olduğu uzak mesafe görüşmelerinde indirim yapan yeni tarifelerinin gerek halkımıza gerekse de sektörün gelişmesine olumsuz etkileri açık. Yeni tarifelerin gerek halkımıza gerekse sektörün gelişmelerine katkısının ne olması bekleniyor da bu olumsuz etkileri göz ardı ediliyor?

3 - Yeni tarifeler sonucu Türk Telekom A.Ş.'nin yıllık net kazanç artışının ne olacağı üzerine somut bir tahmin var mıdır hükümetin elinde? Varsa, bu tahmin nereden alınmış veya nasıl hesaplanmıştır ve miktarı nedir? Yoksa, olması gerekmez mi?

4 - Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürü'nün yeni tarifeleri Telekomünikasyon Kurumu onayı olmadan açıklama hakkını ve özgüvenini ona veren bizzat siz misiniz? Muhammet Hariri ile 2006 yılının güz aylarında özel ve gizli bir görüşme yaparak, uygulanacak zamları kabul ettireceğiniz konusunda teminat verdiğiniz doğru mudur? Ne karşılığında böyle bir teminat verdiniz?

teknoajan

Link to comment
Share on other sites

memleketin en büyük hırsızı maliye kapısında bekliyor daha ne bekliyorsunuz :)

Güleriz ağlanacak halimize. Başka söz var mı? :)

Link to comment
Share on other sites

Telekom'u "Türk" ismiyle beraber elin arabına satarsan olacağı budur! Gözünü para bürümüş Cem Yılmaz ise bizi kazıklayan bu kurumun reklamlarında oynayarak gözümde düşmüştür! Araplar "Türk Telekom" ismini kullanmamalı. "Arap Telekom" koysunlar ismini! "Türk" ismi satılık değildir!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...