Jump to content

Tolkien'in yeni romanı satışta


tarihogretmeni

Recommended Posts

“Yüzüklerin Efendisi” romanının yazarı John Ronald Reuel Tolkien’in, 1918’de yazmaya başladığı, ancak hayattayken tamamlayamadığı, oğlu tarafından tamamlanan bir romanı, bugünden itibaren İngilizce olarak tüm dünyada satışa sunuluyor.

264727.jpg

İngiliz HarperCollins Yayınevi tarafından yapılan açıklamada, Tolkien’in yarıda bıraktığı “Hurin’in Çocukları” (The Children of Hurin) adlı romanın, 25 dile çevrilmesi bekleniyor.

Açıklamaya göre, Tolkien’in oğlu Christopher Tolkien, romanı tamamlamak için babasının taslakları üzerinde yaklaşık 30 yıl uğraştı.

Tolkien’in 1918’de yazmaya başladığı ve ölümünden önce bitiremediği romanı insan ırkından gelen Hurin adlı bir kahramanın serüvenini ele alıyor.

Hikayeye göre, Karanlıklar Efendisi Morgoth Hurin’i lanetliyor, ve kahramanın çocukları Turin Turambar ve Nienor da bu lanetten kurtulmaya çalışıyor.

Yüzüklerin Efendisi adlı romanın mekanı Orta Dünya’nın daha Hobbitler yaratılmadan önce sular altında kalan bir yerinde gerçekleşen hikayede Sauron daha kötü Morgoth’un bir kurmayı. Hikaye Turin Turambar’ın soyunun peşini bırakmayan karanlık güçten kurtulmak için Beleriand diyarında bir serüvene atılmasını işliyor.

J.R.R Tolkien’in oğlu Christopher Tolkien, el yazmalarını uzun bir süre incelediğini ve öyküye ek yapmadan tutarlı bir öykü oluşturmayı denediğini söyledi.

“Hurin’in Çocukları”ndaki kimi bölümlerin daha önceki Tolkien öykülerinde ayrı olarak yayımlandığı belirtiliyor.

320 sayfalık kitabın kapağını ve resimlerini, “Yüzüklerin Efendisi” ve “Hobbit”te olduğu gibi yine Alan Lee çizmiş.

Christopher Tolkien, 1977’de de babasının tamamlayamadığı “Silmarillion” kitabını tamamlayarak piyasaya sürmüştü.

ntv

Link to comment
Share on other sites

Hemen Türkçe'ye çevirseler de biz de okusak. Bu arada alâkasız olacak ama Yaşar Kemal'in son kitabı hakkında bilgi sahibi olan var mı? "Bir Ada Hikayesi" dörtlemesinin son kitabı hakkında.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...