Jump to content

Sevgilim İstanbul


mavikiz

Recommended Posts

Paris’teki bir uluslararası gazeteciler toplantısında tanışıp birbirlerine aşık olan İrini ve Ali’nin yaşadıkları ve Ali’nin ansızın kaybolması sonucu İrini’nin, İstanbul labirentinde Kafka vari bir arayışın içine sürüklenmesi anlatan filmin konusu kısaca şöyle...

264541.jpg

İrini ve Ali Paris’te, bir uluslararası gazeteciler toplantısında tanışıp birbirlerine aşık olurlar. Ali tehlikeli konuları kurcalamakla ünlü bir Türk gazetecidir. İstanbul kökenli Yunan bir babanın kızı olan İrini de Yunanistan’da gazetecilik yapar. Albaylar cuntası döneminde, altı yaşındayken, babasının sivil polisler tarafından tutuklanıp ******ürülüşüne tanık olmuştur. Daha sonra babasının ölüm haberi gelmiş, ama ölüsü bulunamamıştır.

İrini, hem sevgilisini hem de babasının şehrini görmek için, ilk kez İstanbul’a gelir. Birlikte geçirdikleri aşk ve tutku dolu birkaç günün ardından Ali ansızın kaybolur. Tehdit telefonları ve mektupları almakta olduğunu bildiği sevgilinin kaybı, İrini’yi, İstanbul labirentinde Kafka vari bir arayışın içine sürükler.

Tür : Dram

Yönetmen : Seçkin Yaşar

Senaryo : Nedim Gürsel, İzzet Yaşar

Oyuncular : Karyofyllia Karabeti, Alptekin Serdengeçti, Nişan Şirinyan, Köksal Engür

Görüntü Yönetmeni : Ertunç Şenkay

Müzik : Nikos Kypourgos

Dağıtım : Warner Bros

Süre : 1 saat, 43 dk.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...