Jump to content

“Gündelikçi”ye Güney Kore’den birincilik ödülü


mavikiz

Recommended Posts

Yönetmenliğini Emel Çelebi’nin yaptığı film, Seul’de düzenlenen 9. Kadın Filmleri Festivali’nde ‘Birincilik Ödülü’nün (First Prize) sahibi oldu.

264705.jpg

Yarışmaya katılan 17 film arasından sıyrılarak Güney Kore yapımı “Be With Me” ile birlikte bu ödüle layık görülen “Gündelikçi”, İstanbul’da yaşayan temizlik iişçilerinin yaşamlarını ve sorunlarını anlatıyor. 5-12 Nisan 2007 tarihlerinde Seul’de yapılan festivalde yarışan , önümüzdeki günlerde Viyana Kadın Filmleri Festivali ile İstanbul’da 2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde de gösterilecek.

Belgesel, kısa bir süre önce de 30’ncu Göteborg Film Festivali’nde gösterilmişti. ATT Ltd. Şti’nin yapımcılığında gerçekleşen belgesel, önümüzdeki aylarda Türkiye’deki pek çok festivalin programına alındı.

“Gündelikçi”, İstanbul gibi büyük bir metropolde yaşayan bir grup gündelikçi kadının yaş***** odaklanırken, tüm bu sorulara yanıtlar bulmayı ve önyargılarımızı değiştirmeyi hedefliyor. Gündelik hayatları, yaşadıkları ekonomik zorluklar, aileleri ve okutmayı istedikleri çocuklarıyla kadınların bir birey olarak portresi…

BELGESEL YAPMAK ZOR

Festivale konuk olarak katılan ve gösterimden sonra filmle ilgili soruları yanıtlayan Çelebi, Türkiye’de belgesel çekmenin zorluklarına değindi. Festival kapsamında düzenlenen, konuk yönetmenlerin katıldığı panelde ise, sanatçı kadınların yaratımlarıyla özgürleşme süreci tartışıldı. Women Make Sister Waves kuruluşu tarafından düzenlenen etkinlik, programındaki filmleri yıl içinde Japonya’nın değişik kentlerinde de gösteriyor.

Yönetmen: Emel Çelebi

Senaryo & Kurgu: Emel Çelebi, Necati Sönmez

Kamera: Fesih Alpagu, Memet Dalmaz, Necati Sönmez

Yapımcı: ATT

Format: DV CAM

Süre: 50 min.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...