Jump to content

Oi Va Voi ile çingenelerin müziğini keşfedin


mavikiz

Recommended Posts

Londralı 6 genç müzisyenin kimlik arayışının dahiyane sonucu olarak ortaya çıkan Oi Va Voi, yaptıkları müzikle çingenelerin dünyasına bambaşka bir kapıdan giriyor.

264712.jpg

Son albümü Nisan ayında dünyanın en önemli plak şirketlerinden V2 etiketiyle yayınlanacak Oi Va Voi, Nik Ammar (gitar), Josh Breslaw (davul ve perkusyon), Leo Bryant (bas), Steve Levi (klarnet ve vokal), Lemez Lovas (trompet, vokal, piyano ve keyboard) ve Sophie Solomon’dan (keman, viyola, piyano, akordiyon ve melodika) oluşuyor.

Oİ VA VOİ, “AMAN TANRIM” DEMEK!

BBC Radio 3 World Music Boundry Crossing ve Listener kategorilerinde ödül alan ve Yiddish konuşma dilinde “Aman Tanrım” anlamına gelen Oi Va Voi, hissettiklerini, kökenlerine bağlı kalarak, geçmiş zamana yüz çevirmeden müziklerine taşıyor.

Müzikleri soul, ska, trip hop, drum’n bass ve Balkan ritimlerinin hoş bir kombinasyonundan oluşan grup, geleneksel Batı Avrupa çingene ve Klezmer müziğini, modern dans ritimleriyle başarılı bir uyumla sunuyor. Laughter Through Tears albümünün açılış parçası “Refugee”, kısa sürede tüm Avrupa’da büyük bir hit haline geldi. KT Tustall’in kulaklara fısıldadığı “Yesterday Mistakes” ve Akdeniz çeşnili “Ladino Song” dışında Hora ve Balkan ritimleriyle insanın kanını kaynatan “Gipsy”, grubu efsaneleştiren diğer parçalar arasında yer alıyor.

Mavi Jeans’in sitesinde yer alan soruları doğru yanıtlayan 5 kişi, Oi Va Voi konserine 2 kişilik davetiye kazanacak.

www.mavi.com

Tarih :

20 Nisan Cuma 2007

21 Nisan Cumartesi 2007

Saat :

20 Nisan Cuma 2007 23:00

21 Nisan Cumartesi 2007 23:00

Yer :

Babylon

Şeyhbender Sok. No:3 Asmalımescit Tünel-Beyoğlu

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...