Jump to content

Çocuklar için sanat kitabı


mavikiz

Recommended Posts

30 farklı sanatçının en çok tanınan ve klasikleşmiş eserlerindeki yaklaşım ve eğilimlerini inceleyen kitapta, çocuklara bir sanat eserini “okuma”nın yolları ve algılama yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

264703.jpg

Tüm dünyada temel sanat eğitiminde başvuru kaynağı olarak kabul edilen “Çocuklar İçin Sanat Kitabı” (The Art Book For Children) YEM Yayın tarafından Türkçeleştirilerek yayımlandı. 14 dile çevrilen ve 19 ülkede yayımlanan “Çocuklar İçin Sanat Kitabı” ile Türkiye’de de ebeveynler, çocuklarını sanatla tanıştırmak ve yönlendirmek için önemli bir kaynağa ulaşmış olacaklar.

EĞLENDİREREK ÖĞRETİYOR

“Çocuklar İçin Sanat Kitabı, sanatçıların eserlerini neden ve nasıl ürettiklerine ilgi çekerek çocukların yaratıcılık ve hayal güçlerini canlandırmayı; bir resim, heykel veya fotoğrafa bakarken, o sanat eserinin ardındaki düşünce, anlam, rol ve işlevleri araştırmalarını sağlayıp; çocukların renk, biçim, doku ve desen bilincini geliştirmeyi amaçlıyor. Kitap ayrıca, çocuklara bir sanat eserinin arkasında üzücü, komik, şaşırtıcı ya da korkulu bir hikaye olabileceğini anlatarak öğrenme sürecinin eğlenceli hale getiriyor.

Kitap, ilköğretim çağındaki çocukların kitapla yakın ancak hoyratça olabilecek ve her zaman çok da hijyenik sayılmayacak bir ilişkiye girdikleri hesaba katılarak sert ciltli olarak basıldı. Dikkatlerinin yetişkinlere göre daha çabuk dağılması, kitabın boyutlarının büyüklüğünün nedeni oldu.

“Çocuklar İçin Sanat Kitabı”

YEM Yayınları

Fiyat: 35 YTL

www.yapikitabevi.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...