Jump to content

Ne büyük bir acı!


BrightBlade

Recommended Posts

Allahım bu nasıl acı!

Aksaray'da meydana gelen otobüs kazasında 32 kişinin öldüğü, çok sayıda da yaralı olduğu bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında 2/A sınıf öğretmeni Yeşim Aygün'ün ve kızı Naz Aygün'ün, Okul Müdürü Süleyman Karabulut'un oğlu Abdülkadir Karabulut'un olduğu öğrenildi.

Konak Zafer İlköğretim Okulu'na gelerek açıklama yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, "Acımız çok büyük. 32 kişi diye duydum. Otobüs çok kalabalıkmış. Annelerin kucaklarında çocukları varmış. Daha sonra daha detaylı açıklama yapacağız" diye konuştu.

Okul bahçesinde velilere seslenen Vali Yardımcısı Celalettin Eran ise, "İlk tespite göre 32 civarında ölü olduğunu öğrendik. Sayın valimiz şu an Aksaray'da çocukların başında.Çok üzüntülüyüz. Uçakları gönderdik, yaralıları alıp buradaki hastanelere yerleştireceğiz. Sizlerin gitmesine gerek yok. Lütfen sakin olun. Bundan sonrasını devlete bırakalım. Hepimiz sizin yanınızdayız" dedi. Vali yardımcısının konuşmakta güçlük çektiği ve ağladığı gözlendi.

Oğlu Kadircan Karadağ'ı geziye göndermediğini söyleyen baba İdris Karadağ, "Acımız çok büyük. Oğlum geziye gitmeyi çok istemişti ama ben göndermedim. Göndermek gelmedi içimden, sanki içime doğmuş gibiydi" şeklinde konuştu.

Edinilen bilgilere göre Cuma akşamı 19.00 sıralarında yola çıkan öğrenci, öğretmen ve veliler ilk önce Konya Mevlana'yı, daha sonra Kapadokya'yı ziyaret ederek, Pazar akşamı İzmir'e döneceklerdi.

Türkiye evlatlarına ağlıyor

34384.jpg

İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini Kapadokya gezisine ******üren Cumhur Çolak'ın kullandığı 45 HA 158 plakalı otobüsün saat 06.00 sularında Aksaray'a 58 kilometre mesafede bulunan Bozcamahmut mevkisinde, karşı yönden gelen Adnan Ölmez yönetimindeki 42 AFM 32 plakalı kum yüklü kamyon ile çarpıştı. Kazada en son bilgilere göre 33 kişi can vermiş 35 kişi de yaralı olarak açıklanmıştı.

Ortaya çıkan görüntüler ise küçük öğrencilerin ölüm feci kaza öncesi otobüsün içinde şarkılar söylediklerini, daha sonra olacaklardan habersiz doya doya eğlendikelerini ortaya koydu.:

Öte yandan, okulda oluşturulan kriz masası yetkilileri, kazada 2 şoför, 15 öğrenci ve 16 velinin öldüğünü, 35 kişinin de yaralandığını bildirdiler.

Sürücü uyudu öğrenciler öldü

Aksaray'da 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının, otobüs sürücüsünün uyuyarak karşı şeride geçmesi sebebiyle meydana geldiği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, kazanın meydana geldiği Aksaray-Konya karayolu 58. kilometresinde incelemelerde bulunan Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Akif Özbek ile İl Jandarma Komutanı Albay Ali İnlek, ilk belirlemelere göre, otobüs sürücüsünün uyuyarak karşı şeride geçmesi sonucu kum yüklü kamyonla çarpıştığının tespit edildiğini kaydetti.

İsmin vermek istemeyen kamyonun ikinci şoförü ise otobüsün üzerlerine gelerek kendilerine çarptığını iddia ederek, "Ben uyuyordum, uyandığımda otobüsün üzerimize geldiğini gördüm ve bize çarptı" dedi. Otobüsün ikinci şoförü Ahmet Cengiz de, kaza sırasında bagaj bölümünde uyuduğunu ifade ederek, "Kazanın nasıl olduğunu görmedim, bagaj bölümünde uyuyordum" diye konuştu.

Kazada 2A sınıfı yok oldu

34398.jpg

Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında Zafer İlköğretim Okulu'ndan çok sayıda öğrencinin hayatını kaybetmesi üzerine okula akın eden velilerin bekleyişi sürerken, 2/A sınıfı tiyatro öğretmeni Burcu Tuna, sınıfın çok başarılı olduğunu belirterek üzüntüsünü dile getirdi.

İzmir'den Kapadokya'ya gezi için yola çıkan öğrencileri taşıyan otobüsün Aksaray yakınlarında bir kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen kazada 33 kişinin öldüğü haberi, geziye katılanların İzmir'deki ailelerini ve öğretmenlerini yasa boğdu. Okul önünde toplanan veliler ve öğretmenler, bilgi edinmek için sabırsız bir bekleyiş içine girdi.

Geziye katılan 2/A sınıfının tiyatro öğretmeni olan Burcu Tuna, "2/A sınıfı benim en başarılı sınıflarımdan bir tanesiydi. Tiyatroya hepsi de çok yatkındı. Ben hala öldüklerine inanamıyorum. Keşke onların yanında olabilseydim. Hepsini de çok özleyeceğim" dedi.

Burcu Tuna, gectiğimiz aylarda Kadifekale'de 2/A sınıfı ile yaptığı "İstanbul'un Fethi" adlı tiyatro gösterisinin görüntülerini basın mensuplarına dağıttı. Görüntüleri izlerken Burcu öğretmen gözyaşlarına boğuldu. Haberi alan öğrenci velileri okula gelmeye devam ediyor.

34399.jpg

34400.jpg

Kazada korkunç ihmaller zinciri

34389.jpg

Aksaray'da 32 kişinin öldüğü trafik kazasında İzmirli ilköğretim okulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri taşıyan turizm firmasıyla 46 kişi üzerinden gezi anlaşması yapıldığı, ancak kaza sırasında otobüste 56 kişinin bulunduğu bildirildi.

Kazanın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, öğrenci, öğretmen ve velilerin içinde bulunduğu 45 HA 158 plakalı otobüsün bağlı bulunduğu turizm firmasıyla ilgili araştırma başlattı.

Emniyet yetkililerinin araştırmasında, Zafer İlköğretim Okulu öğrenci, öğretmen ve velilerini Kapadokya'ya ******ürmek üzere bir firmayla anlaşma yapıldığı, bu firmanın 09 DE 555 plakalı otobüsle grubu geziye ******üreceğini bildirdiği, ancak bu otobüsün son anda iptal edilerek, 45 HA 158 plakalı otobüsle geziye çıkıldığının belirlendiği bildirildi.

Kazaya karışan 45 HA 158 plakalı otobüsün firmaya ait olmadığı, kiralanarak geziye gönderildiği, ancak bu otobüsün de ''turizm yeterlilik belgesinin'' bulunduğunun tespit edildiği öğrenildi. Bu arada, Zafer İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerinin içinde bulunduğu kazaya karışan 45 HA 158 plakalı otobüsün 46 kişi üzerinden gezi anlaşması yaptığı, ancak kaza sırasında otobüste 56 kişinin bulunduğu bildirildi.

34390.jpg

Bu güzel gençleri heba eden zihniyete lanetler olsun.. Türkiye evlatlarını hemde körpecik evlatlarını kaybetti. Gece gece içim burkuldu..

Link to comment
Share on other sites

Akşam haberlerde izlerken o anı yaşlamış anneler, öğrenciler, veliler kadar üzüldüm. 46 kişilik otobüse 68 kişi binmişler. Ona göre ölen sayısı da çok fazla. Allah bu insanların ana baba ve yakın dostlarına sabır versin artık ne diyelim. :D:D

Link to comment
Share on other sites

Konuşmak kolay bazen en anlamlı şey susmak oluyor Allah Kalanlara Sabır versin...

Öğretmenlerini arkadaşlarını kaybetmiş çocukların derslerine kendilerini verebilmesi ve hayatlarının en özel yerinde bu acıyı yaşamaları ooof of...

Kalanlara sabır ölenlere Allahtan rahmet diliyorum...

Link to comment
Share on other sites

hayat çok garip arkadaşlar buralarda o otobüsü görmüştütk arkadaşlarla arabayla geziyorduk o tobüsü görmüştük hatta ilgimizi çekmişti,birkaç saat sonra kaza yaptığını ve bu yavruların öldüğünü öğrendik,takdir-i ilahi,ecel gelmiş ama insanın içi bir garip oluyor arkadaşlar...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...