Jump to content

AMD: Barcelona Intel'i Öldürecek


alperen_69

Recommended Posts

amdopteronquadcoretk3.jpg

AMD'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil K10 mimarisini esas alan yeni nesil işlemcisi Barcelona hakkında firma iddialı açıklamalar yapmay devam ediyor. Daha önce sunucu için tasarlanan Barcelona işlemcilerin Intel'in aynı segmennte yer alan ve Core mimarisini esas alan işlemcilerinden %40 daha fazla performansa sahip olacağı iddia edilen Barcelona hakkında yeni iddialar da var.

AMD'nin Avrupa teknik müdürü Guiseppe Amato yaptığı açıklamada Barcelona mimarisinin hızlı olmak için hazırlandığı ifade ederken aynı serinin bazı değişiklikler ile masaüstü ve mobil paltforma da adapte edildiğini belirtmiş. Zaten firmanın 4 çekirdekli işlemcisi Agen FX'in Barcelona'nın masaüstü versiyonu olduğu biliniyordu.

AMD'nin yeni mimarisinde özellikle altı çizilen noktalar arasında döngü başına artan kayar nokta hesaplamasının yanı sıra artan L1-L2-L3 belleK boyutları ve geliştirilen bellek kontrol ünitesi gösterilmekte. Ve yapılan bu değişikliklerin de dahil olduğu yeni işlemci mimarisinin Intel'e karşı ciddi avantaj sağladığı ve rahatlıkla Intel işlemcileri geride bırakabileceğinden de bahsediliyor.

AMD'nin sunucu ve masaüstü platformların yanı sıra mobil pazarı da unutmuş değil. Barcelona'dan türetilmiş mobil işlemcilerinde yılın 2. yarısında çıkması beklenirken bu işlemcilerin ciddi performans artışının yanında daha düşük güç tüketim değerine sahip olması bekleniyor.

En azından yapılan açıklamalara baktığımızda AMD'nin kendi olan güveni ve bu güvenin sağladığı iddia ortada. Bakalım yeni çıkacak işlemciler, yapılan fiyat indirimleri en çok son kullanıcının işine yarayacak

kaynak : donanımhaber ( Fx-57)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...