Jump to content

Fatih zehirlendi mezarı açılsın!


tarihogretmeni

Recommended Posts

Tarihçi Ahmet Almaz, "Fatih Sultan Mehmet Nasıl Öldürüldü" adlı kitabında padişahı, Venedik ajanı doktorunun zehirlediğini iddia etti ve mezarının açılmasını istedi.

52860qj5.jpg

Tarihçi Ahmet Almaz Venedik arşivlerinde yapılan araştırmalar sonucunda Fatih'in hekimi Yakup Paşa'nın, Jacopo adını taşıyan bir İtalyan Yahudisi olduğunun anlaşıldığını ileri sürüyor. Almaz Fatih'in zehirlenmesini şöyle anlatıyor:

"Ordusu ile sefere çıkan Fatih Sultan Mehmet İzmit yakınlarında hastalanıyor. Burada Yahudi Hekimbaşı ilacı verince Padişah yere yığılıyor. Ağzından burnundan kan geliyor. Zaten ölümünden sonra Yeniçeriler ayaklanıyor ve Hekimbaşı'nı parçalayarak öldürüyor. Hekimbaşı'nın Yahudi olmasından dolayı İstanbul'daki Yahudi mahallelerine saldırarak yağmalıyorlar."

Ahmet Almaz kitabında Fatih'e verilen zehirin formülünü de veriyor. Yakup Paşa'nın Padişah'a hazırladığı ilacın formülünde yer alan maddeleri inceleyerek padişahın zehirlendiğini iddia ediyor. Ahmet Almaz Fatih'e hazırlanan ilacın formülünde bulunan Güçlebüken ve Asarun adlı maddelerin içeriğinde bulunan zehirleri şöyle aktarıyor:

"Bu tertipte 'Güçlebüken / Ceyzimukayyi / Kargabüken' ağacının tohumlarından elde edilen maddede, köpekleri öldürmek için kullanılan ve içinde sitrikinin, brucin ve vomicine gibi üç tane etkili alkoloid bulunmaktadır."

59052rc5.jpg

MEZAR AÇILMALI

Ahmet Almaz, Adli Tıp'ın bugün ulaştığı teknolojik seviye neticesinde Fatih Sultan Mehmet'in mezarı açıldığında gerçeğin ortaya çıkacağını söyleyerek bir çağrıda bulunuyor:

"Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethederek dünyanın gidişatına yön vermiş bir insandır. Bu zehirlenme ile dünya tarihi değiştirilmiştir. Mezarın açılması durumunda bu tarihi cinayet çözümlenecektir."

Tarihçi Ahmet Almaz mezarın Kültür Bakanlığı'nın girişimleri ile açılabileceğini söyleyerek "Fatih'in mezarı açılmalı ve aradan geçen beş yüz yıldan sonra bu tarihi gerçek ortaya çıkartılmalıdır. Ayrıca bu konuda İtalya'da bulunan Venedik arşivlerinde de araştırma yapılabilir" diyor.

haber7

Link to comment
Share on other sites

Peygamber Efendimizin "O ne guzel komutan..." diye iftiharina sahip zat Fatih Sultan Mehmet'in mezarinin acilmasini isteyenler ****** satanistlerdir.

Lütfen Forumda Uslubunuza Dikkat Ediniz.

Link to comment
Share on other sites

Tarihte zaten türk hükümdarların çoğu zehirlenerek öldürülmüş bunun nedenlerinden en büyüğüde yabancıl insanları padişah makamlarına yakın tutmak özellikle yabancı bayanlarla evlenmek bu tip sonları hazırlamış örneğin attila

kendi yorumum bu durum böyle de olsa yüce padişah Fatih in mezarının açılmaması gerekir

Link to comment
Share on other sites

ewt bizim tarih hocamızda söylemişti prof dr ahmet akgündüz hocanın bilinmeyen osmanlı diye kitabında da geçiyor olamsı lazım herkezin okuması gereken arşivlik bir kitap elinde olan varsa pdf şeklinde çok makbule geçer işin aslı :blink:

Link to comment
Share on other sites

mezarını açıpta elimize ne geçecek anlamış değilim ortaya çıksada gerçekler değişmeyecektir görüyoruz ki avrupaya karşı hiç bir kanıtımız gerçekleik değeri görmüyor ermeni olaylrını misal verebiliriz bizim ne kadar haklı kanıtımız olsada adamlar hala at gözlüklerini çıkrtmıyolar yapacak pek fazla bişi yoq ama bende zehirlenerek öldüğünü duymuştum :blink:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...