Jump to content

evlerdeki sinsi tehlike


alparslan

Recommended Posts

Dünya genelinde görülen akciğer kanseri vakalarının yüzde 15’ine neden olduğu belirtilen radon gazına karşı evlerin sürekli havalandırılması gerektiği bildirildi.

Günümüzde sağlık açısından büyük tehlike olarak insanların karşısında duran radon gazının çok fazla bilinmediğini ifade eden Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Uslu, “Radon gazı, uranyum ve toryum gibi elementlerin doğada kurşun gibi elementlere dönüşürken ortaya çıkar” dedi.

Radon gazının bugün dünyada en önemli kanser riski olarak görüldüğünü dile getiren Uslu, şunları kaydetti: “Dünya genelinde görülen akciğer kanseri vakalarının yüzde 15’inin nedeni olarak gösterilen radon gazı yüzünden her yıl birçok insan ölüyor. Havadaki radon gazı, yağmur yağdığı zaman toprağın içine oradan da evlerin çatlak duvarlarından içeri birikiyor. Radon bu şekilde evlere hapsoluyor. Özellikle kış aylarında havalandırılmayan evlerde önemli oranda radon gazı bulunuyor ve bu gaz sigara içilmesiyle aktif hale geliyor. En önemli tedbir evi sık sık havalandırmakdan geçiyor.”

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...