Jump to content

Bilgisayarı Açamıyorum Bootscreen Hatası!(Çözüldü)


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

şu anda yine tnctr den morning kardeşimizden kalma mxp v3 dvd sindeki ağ destekli vista sından yazıyorum. yoksa dvd olmasa bunu bile yazamıcam çünkü boot ekranı komple gitti.

 

nasıl gitti ? bir icon pack yükledim bunda boot ekranını değiştirmede vardı. neyse yeni değişen boot ekranını beğenmedim orjinaline  dönmek istedim. bootscreen updater mi ne o programı buldum ama orjinal bs7 formattaki windows 7 boot ekranını bulamadım. bulsaydımda orjinaline dönmek istedim direkt olarak  kısa yoldan programı falan kullanmadan. googleda sorunu arattım biri demiş win 7 de komut istemcsiini aç şu iki komuttan biri mutlaka geri getirir orjinal boot ekranını. birinciyi yazdım bir şey olmadı ikinciyi yazdım adam kesin gelir demiş ikincide ama benim windows 7 ekranı komple gitti bu sefer.

 

 file:windows\system32\winload.exe   status: 0xc0000428  uyarıları vardı.

açılamıyor imzasız bilmem ne oldu v.s yazıyordu. f8 kurtarma seçenekleri sayfasını açın veya dvd ile onarın falan dedi. F8 e bastığımda yine aynı sayfa açılıyordu veya esc den yeniden başlıyor başkada bir şey yok.

 

bende sp1 win 7 dvd si ile onarımı seçtim birincide onarılmadığı gibi ekran ingilizce oldu. ikinci kez dvd ile başlangıç onarımını deneyince bu sefer onarılamıyor dedi. diğer geri yükleme seçeneğinide kullanamıyorum çünkü nedense hiç geri yükleme noktası yok diyor. oysa açıktı geri yükleme ve koruma. bir çokta ger iyükleme noktası oluşturuluyor uyarısı vermişti kurulumlar yaparken. siliyor otomatik olarak herhalde. sistem yedeğinide zaten almamıştım. yani komut istemi harici hiç bir umut yok seçeneklerde.

 

iki bölüm var benim pc de bölümler listesi ekranı açılıyor tabi de win 7 ye tıklayınca bu hata vardı. neyse xp partından girip google dan çare arayayım dedim.

 

şu çözümü buldum:http://7.enpedi.com/2010/06/windows-7-hasar-gormus-mbr-kaydn.html

 

uyguladım bu sefer işletim seçenekleri sayfası da komple gitti ve o win 7 hata ekranı ilk başa geldi. defalarca uyguladım pür dikkat çözümleri komut satırında en sonda anlatıldığı gibi başarı ile boot oluşturuldu falan yazıyor ama pc yi yenniden başlatınca hiç bir şey değişmiyor. %99 kurtulur demiş orda anlatımı yapan üstad. benimki olmadı nedense :)

 

aslında bu hatayı nasıl yaptığımı bilen arkadaş ki tnctr den, şimdi ya kızıyordur ya gülüyordur yada kim uğraş dedi sana bu icon packlerle bu kadar diyordur eğer bu yazımı okuyorsa :)

 

 

şimdi durum tam olarak bu arkadaşlar. ben format atmak taraftarı değilim. bir kere  bir sürü şey var kaybolacak. bu hatayı aşmanın yani yeniden işletim sistemi listesi sayfası ve xp ve win7 yi açabilmenin yolu varmı?

 

hadi bunu yapamadım diyelim hiç bir şekilde verileri nasıl kurtarıcam. tamam şu an kullanarak bu satırları yazdığım kurtarma dvd sinde live ağ destekli vistada bir sürü kurtarma seçeneği var. kopyala yapıştır ile verileri alabilirim. ama o kadar veriyi alacak ne flash belleğim var nede harici hdd im. flash belleğimde var yer ama çok az yetmez. o zaman en ucuz yolu 15gb lık boş bir bölüm var veri koyarım diye ayırmıştım boş orası oraya bir sistem kursam ve sonra ordaki sistemden diğer partlardaki hem verileri alsam hemde ordan hemen dvd lere yazdırsam verileri olurmu? ama 15 gb a hangi sistemi kurabilirim? elimde var bir sürü format dvd si vista lite xp ler win 7 format dvd leri. ama bunları yer yetse bile kurabilirmiyim? mesela 15 gb a xp kurulabilir ama sistem önceliği kuralı gereği kurulu win 7 olduğundan sistem izin verirmi? veya 15 gb lık parta win 7 kurulabilirmi?

 

ve son olarak 2 yıllık veri ve sistemlerimin canı cehenneme deyip veri falan kurtarmadan hepsini silip basayımmı formatı?! ama bu hiç içimden gelmiyor.

 

evet durumu ve en iyi ihtimalden en kötü ihtimale doğru anlattım. sizce en iyi çözüm hangisi? sizleri yorduğum için özür dilerim. ilginiz için de şimdiden teşekkürler.

 

 

EDİT: çözdüm arkadaşlar çözüm 9. postta.

 

Edited by abdülhey
Link to comment
Share on other sites

Konuyu açtığın morning live cd den easybcd programı ile boot u tekrardan düzenlermisin.


Mxp v3 dvd sinin başlangıcındaki bir seçenek vista live yalnız. Onda varmı easybcd yoksa kurcammı. Kurulurmu ona program? Xp açılırken aklıma gelmişti olmaz diye denemedim.

Bir de verdiğim linkte olmaz sa en altta sıfırdan başlamak için 5 komut vermiş. Orda yol c onu d yapıp denesem düzelirmiki? Windows 7 d de kurulu ya?
Link to comment
Share on other sites

Mxp v3 dvd sinin başlangıcındaki bir seçenek vista live yalnız. Onda varmı easybcd yoksa kurcammı. Kurulurmu ona program? Xp açılırken aklıma gelmişti olmaz diye denemedim.

Bir de verdiğim linkte olmaz sa en altta sıfırdan başlamak için 5 komut vermiş. Orda yol c onu d yapıp denesem düzelirmiki? Windows 7 d de kurulu ya?

 

Easy bcd nin kurulanıda var portable olanıda hocam. live cd içinde olacağına ihtimal vermiyorum.  Sen hem xp hemde 7 için düzenleme yap 7 kurulu ise madem. Biri açılmaz ise diğeri açılır bir ihtimal denemekte fayda var. 

Ayrıca 7 kuruluysa diskte 7 format dvd si ile onarım yaparsan kurulu 7 yi görüp onarım yapar.

 

İstisnalar kaideyi bozmaz tabi :D

Link to comment
Share on other sites

 

Easy bcd nin kurulanıda var portable olanıda hocam. live cd içinde olacağına ihtimal vermiyorum.  Sen hem xp hemde 7 için düzenleme yap 7 kurulu ise madem. Biri açılmaz ise diğeri açılır bir ihtimal denemekte fayda var. 

Ayrıca 7 kuruluysa diskte 7 format dvd si ile onarım yaparsan kurulu 7 yi görüp onarım yapar.

 

İstisnalar kaideyi bozmaz tabi :D

easybcd nin ne diğer partlarda kurulu olanlar vardı ne onlar çalıştı nede portable indirdim nede o çalıştı. yalnız vista live başlatta bootsect guı diye bir program var onunla yaptık bi şeyler o da basit ama  başarıyla başlangıç oluşturuldu gibi bir şeyler yazdı ingilizce. bakalım şimdi yeniden başlatıcam pc yi. başarılı olmuşmu:)  artık bu da olmazsa tek bir seçenek kalıyor.

 

o bahsettiğim 15.7 gb lık parta win7 starter falan kurcam. ordan diğer partlardaki verileri alıp alıp disklere yazdırıcam. sonrada temiz bir format komple sisteme fakat en düşük sistem gereksinimi 16 gb diyor win 7 için. e benim 30 mb kalıyor hoşgörür herhalde onuda.

 

win7 kurulum dvd si ile daha kolay yolu var kopyala yapıştır yaparak ama flash veya harici hdd gerekiyor. bunları bulamam. ama bir çok cd im var.

 

evet ne diyorsunuz bu görüşlerime? gerçi dediğim gibi boota bi şeyler yaptı mdemin bahsettiğim programla. eğer başarılı olursa o zaman veri almaya formata gerek kalmayabilir. hadi bakalım yeniden başlatalım bismillah :)

 

edit: starter ı 15.7 gb lık boş parta kurdum. işletim sistemleri listesi ekranı geri geldi. hiç değilse xp açılıyor o kurtuldu. ama win 7 ultimatede sorun yine aynı devam ediyor.  easybcd programıylada denedim. easy bcd programı olan  işletim sistemlerini ekranında düzenliyor veya oraya geri getimeye yarıyor. bir sistemin başlangıcı bozulmuşsa onu onarmıyor. bunu daha öncede tahmin etmiştim zaten . neyse verileri kurtarıp o parta format atıcaz artık başka çare bulamadım..

Edited by abdülhey
Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar benim sorun tam olarak şurdan sonra başladı: icob pack le boot screen değişti ya. bende orjinaline dönmek istedim ve başka bir sitedeki şu bilgiyi uyguladım, o zaman bu win 7 açılıyordu tabi sistem açıkken komut istemcisini çalışan sistemden açıp şu bilgiyi girdim ve bu sorun ondan soınra başladı:

 

""""""""""komut satırı açın sonra

bcdedit /set {current} locale tr-TR

komut satırından çıkıp windowsu yeniden başlatın .
eğer çalışmazsa tekrar komut satırı açıp (command promt)

bcdboot %WinDir% /l tr-TR

yi yazıp sistemi yeniden başlatın .
"""""
 
 
birinci komutu denediğimde restart yaptığımda hiç bir değişiklik olmamıştı. ikinci komutu aynı şekilde denedim işte ondan sonra bu sorun ortaya çıktı.  orda ki yardım isteyen kişi orjinal açılış ekranına nasıl dönerim diye sormuş. bilgi de bu şekilde verilmiş ve soran kişi ikinci komuttan sonra düzeldi demiş. bende de tam tersine orjinal aşılış ekranına döeneyim derken icon packteki ekranda gitti orjinal ekranda gelmeddi ve bu sorun oluştu.
 
 
şimdi bu sorun böyle başladı ise çözümü kesin olarak bilen varsa geri almak için lütfen yardımcı olurmu?
Link to comment
Share on other sites

yav çözdüm yav :) hey allahım işte bilsen bu kadar kolay. ne kadar uğraştım yav. arkadaş sizde bi şey söylemiyorsunuz bir sürü üstad yani.. canınınz saolsun. ne yapalım.

 

aslında çözümü yine başka windows 7 üstadlarının çözümlerinden yapabildim. burda paylaşayımda başına gelen kısa yoldan halletsin bizimde bir emek katkımız olsun.

 

çözüm şu. hani verileri kurtarmak için 15.7 gb lık boş parta starter kurmuştum. orayı açtım. sonra o sorunlu win 7 ultimate nin winload.exe sine ulaştım ordan. yalnız sahipliğini almak baya uğraştırdı. onu ordan geri dönüşüm kutusuna gönderdim. starterin winload.exe sini de oraya kopyaladım. yeniden başlat tamam açıldı.

 

yalnız başlangıç değişik oldu win 7 yanıp sönen logo değilde hani şu vistanınmıydı yeşil ilerleyen logo geldi.

 

gerçi starter ın başlangıcıda böyle değil normal win 7 başlangıç logosu. zaten öylede olması gerekir.

 

birde ulitamte nin winload.exe nin özelliklerine baktığımda bir çok ayrıntı var. starter falan öyle değil daha az sekme ayrıntı var. şimdide onu halletmeye uğraşırız :) neyse açıldı ya. wnidows logosu yerine ilerleyen yeşil şerit olsun. ultimate nin winload exe si farklımki? neyse saolun. geçmiş olsun :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...