Jump to content

Asus Bios Menüsü Hakkında


ArminVB
 Share

Recommended Posts

arkadaşlar anakartımı 1 hafta önce aldım. Biosa girince böyle bir pencere var. system performance sekmesi altında power saving, normal ve ASUS optimal var. normal ve asus optimal arasında nasıl bir fark var? Asus optimal'ın seçilmesi durumunda sistemde bir hızlanma oluyormu ? Olsa bile bu ne şekilde oluyor, yani overclock tarzı birşeymi bu ? bilgilendirirseniz sevinirim. 

 

GrOPjx2.jpg

Edited by ArminVB
Link to comment
Share on other sites

BIOS üzerindeki seçilebilir modları kısaca açıklayım;

 

Power Saving mode : Adından da anlaşılabileceği gibi asıl amacı güç tasarrufu sağlamaktır. Bunu yaparken, anakart üzerinde bulunan tüm bileşenlerin durumuna göre enerjiyi verimli kullanmak için, kullanılmayan bileşenler için gücü minimum seviyede tutarak gücün işlemci, DRAM, PCI-Ex ve HDD kontrollerine yoğunlaştırması, gerekir ise işlemci çarpanını ayarlayarak işlemcinin hem soğutma hemde gereksiz yere yüksek frekansta çalışmasını önlemek asıl işlevidir.

 

Normal mode : Tüm güç denetimini normal ayarlarda kullanılmasına izin verir. Tabi bunu yapar iken güç tüm bileşenlerde olması gerektiği şekilde yapılandırılır.

 

Optimal mode : Anakart üzerindeki CPU,DRAM,PCI-Ex için ayarlanabilir tüm voltaj değişkenlerinin BIOS üzerinden manuel yada Asus AISuite ile yapılandırılmasına olanak sağlar. Ayrıca AITwealer menüsü ile yapılabilecek OC işlemleri sırasında otomatik olarak voltaj ve çarpanları ayarlayarak stabilitenin sağlanmasına yardımcı olur. Kısaca OC işlemi sırasında seçilmesi gereken mode bu olmalıdır. Bu mode seçildikten sonra AI Tweaker menüsü üzerinde BIOS sürümüne göre değişiklik gösteren farklılıklar görülebilir. Mesela normal modda işlemci Voltaj değeri 0.01 V aralıklar ile artar iken, Optimal mode seçili iken 0.005 artış değerlerine geçilebilir. Tabi bu BIOS sürümüne ve anakarta göre değişiklik gösterebilir.

 

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...