mogokce Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 (edited) Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmez'in konuşmasından derlediğim bilgileri size de sunmak istedim. Aslında kabak aşısı iyi bir şeymiş... KABAK AŞILI KARPUZ: > normal çekirdek üretimi yapıldığında dekarda 6-7 ton verim alınırken, kabak aşılıda bunun yaklaşık iki misli verim alınıyor. >Orijinal karpuz çekirdeğiyle ekili arazide 3-4 yıl geçmeden tekrar karpuz ekilemiyor ama kabak aşılı fideler her yıl aynı araziye ekilebiliyor. >Aşılı karpuzda kayıp riski yüzde 5 iken, aşısızda tamamen kayıp verebilme ihtimali var. >Olgun kabak aşılı karpuzun normalinden tat farkı yoktur. Sorun tüccarın kar güderek hasatı erken yapmasından kaynaklanıyor. Sadece erken hasat kabak aşılı karpuzlar kabak tadı verir.>Avrupa'da da üretimin çoğu kabak aşılı karpuzdur. >Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmez< http://www.sechaber.com/karpuz-bu-sene-de-kabak-tadi-verecek/ Edited August 1, 2013 by mogokce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ersinabi Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 bu aşılı karpuzla alakalı bir yaptırım söz konusuydu, son durum nedir şuan bilmiyorum ama?çiftcilere para cezası vardı yanlış bilmiyorsam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mogokce Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 Aşı yapana değilde erken hasat yapana ceza varmış. Aynı konuşmada buna da değiniyor. Ancak denetim mekanizması biraz zayıfmış o yüzden pek itibar edilmiyormuş cezaya Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighDamage Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 (edited) Peki daha fazla üretim yapmak bu kadar insanın sağlığıyla oynamaktan daha mı önemliymiş sağlığı geçtim yenmiyor be karpuz çıkmış yararlarını anlatıyor bide utanmazlar Edited August 1, 2013 by HighDamage Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Sadece karpuzda değil bazı meyve ve sebzelerde de kabak tadı var :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halill07 Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Sadece karpuzda değil bazı meyve ve sebzelerde de kabak tadı var :) Evet, içinden çilek çıkan domatesi unutmadık. İçleri tamamen süngersi bir doku olan patlıcan ve salatalığı da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neskali Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 tat farkı yok demiş damağıma mı inanayım açıklama tapan vatandaşamı 90 lı yıllarda çocukken yediğim karpuzlar nerdeeee... şimdikiler su tadıyor... o zamanlarki hakiki organik karpuzlarla alakası yok en azından ben son yıllarda hiç denk gelmedim.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yunuli Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 her iş artık kabak tadı vermeye başladı Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fba44 Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 burası nasıl bir engin forumdur ya herşey var karpuz konusu bile :D Helel olsun ne diyim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kayseri204 Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 (edited) burası nasıl bir engin forumdur ya herşey var karpuz konusu bile :D Helel olsun ne diyim Burası böyle :D oyüzden sıkmıyor insanı :D Edited August 4, 2013 by kayseri204 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.