Jump to content

Türkiye'de YouTube'un erişime kapatılması Wall Street Journal'da "Türkiye'ye baskı yapın" başlığıyla yayınlandı.


metinka

Recommended Posts

2jan5t4.jpg

xWall Street Journal gazetesinde yayımlanan bir yorum yazısında, Türkiye'nin Atatürk'ü aşağılayan bir video nedeniyle YouTube adlı internet sitesini bloke etmesi eleştirilerek, ABD'nin Türkiye gibi internete sansür uygulayan müttefikleri üzerindeki nüfuzunu kullanması istendi.

haber3com'un notu: YouTube.com'un tamamen erişime kapatılması yanlıştı. Gereken karar sadece Türkiye'nin değerlerine hakaret eden videoların ve yorumların yayının engeli olmalıydı.

New York'taki Dış İlişkiler Konseyi adlı think tank'ın üyelerinden Steven Cook ve Michael Levi tarafından kaleme alınan yazıda, son haftalarda Türkiye ve Mısır gibi ABD müttefiklerinin internet özgürlüğüne 'ürpertici kısıtlamalar getirdiğine' dikkat çekildi.

'Google hedef gösterildi'

"ABD, bu konudaki dikkat ve öfkesini Çin'e çevirmişken, internet sansürcülüğü düşmanlarla olduğu kadar dostlarımızla da bir sorun haline dönüştü" diyen Cook ve Levi, ancak ABD'nin en çok dosta ihtiyacı bulunduğu bir sırada Çin'e uyguladığı yaklaşımı müttefiklerine uygulayamayacağını bildirdi.

Yazıda, pek çok kişinin internet özgürlüğünü savunma sorumluluğunu, internet hizmetini sağlayan şirketlerin sırtına yüklediğine, Türkiye'de de YouTube'un sahibi olan Google şirketinin hedef haline getirildiğine işaret edildi. Ancak Google'ın yerel kanunlarla sınırlandırıldığına işaret edilen yazıda, "Şirketlerin manevra gücü sınırlı olduğu zaman, hükümetler devreye girmeli. Şu ana kadar ABD'nin harcadığı çabalar yetersiz kaldı" denildi. Yazıya şöyle devam edildi:

"Washington, Amerikan şirketlerini Türkiye gibi ülkelerde faaliyet göstermelerini yasaklayacak kadar ileri gitmemeli; ama diplomatlarının, internetteki ifade özgürlüğünü kısıtlayan ülkelere ABD'den enformasyon teknolojisi yatırımı yapılmasını aktif biçimde kolaylaştırmayacağını da açıkça dile getirmeli. Enformasyon teknolojisine yatırım yapmayı iyi bir internet vatandaşlığı koşuluna bağlamak, Türkiye, Mısır ve Bahreyn gibi ülkelerde değişikliği teşvik edebilir. Her üç ülkenin lideri de, Silikon Vadisi'nin ekonomilerine yatırım yapmasına aç."

Link to comment
Share on other sites

Bu olay Nasrettin hocanın hırsızın hiç mi suçu yok sualini akla getiriyor. Onlar yayını engellesin bizde etliye sütlüye dokunmayalım. Busha yazılınca 5 dkda engelle Atamıza yazılınca bir hafta oynasın. İş değil bu..

Link to comment
Share on other sites

Kendileri müslümanları öldürür soykırımı yaparlar biz birr şey yapmadığımız halde bize yamamaya çaılışır yüzsüzler.

Çuvaldızı kendilerne batırmaya çekiniyolar ama o çuvaldız ilerde onlara batmayacak girecek.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...