Jump to content

Windows 8 Bu Kez - 8.1 Ile - Uçacakmı?


temmuz
 Share

Recommended Posts

Windows 8 bu kez uçacakmı?

İnatla Windows 8'e geçmek istemeyenler, 8.1 güncellemesiyle bu inatlarından vazgeçecek mi?

 

Ertuğrul Süngü

Windows 8 piyasaya çıktığı günden bu zaman kadar geçen sürede, bir önceki sürümü olan Windows 7'nin yakaladığı başarıya ne yazık ki ulaşamadı. Pek tabi kullanıcıların alıştıkları sistemden vazgeçmek istememeleri ve Windows 8'de eksik olduğunu düşündükleri bazı noktalar, yeni sürümün yayılmasını büyük oranda etkiledi.

Windows, son işletim sisteminin yeni güncellemesi olan Windows 8.1'in ön izleme sürümünü yayınlamak üzere. Hatırı sayılır miktarda kullanıcın test edeceği ürün, birçok "eksik" parçayı da tamamlayacak. Esas merak edilen konuysa, bir süredir Windows 8'e dudak büken işletmelerin yeni güncelleme ile Windows 8'e geçip geçmeyecekleriydi ve Gartner'dan yayınlanan bir araştırma raporu çok fazla kullanıcının Windows 8.1'e hazır olduğunu işaret etti.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan rapora göre, Windows 8 kullanımından kaçınan birçok şirket ve işletme, Windows 8.1 ile bu işletim sistemine geçiş yapmayı planlıyor. Yayınlanan raporun içeriğinde yer alan açıklamalardan birisi şu şekilde; "Bazı kullanıcılar Windows 8 ile birlikte gelen değişiklikleri beğenmedikleri gibi, eskiden bulunan ve kullanıcı deneyimini hızlandıran 'yardım' opsiyonlarının kaldırılmasını ve pek tabi başlat düğmesinin yıllardır olduğu noktada bulunmamasını hiç hoş karşılamadılar. Fakat tüm bu eksiklikler, Windows 8.1 ile ortadan kaldırılacak."

Gartner'dan yayınlanan rapor aynı zamanda, an itibarı ile Windows 7 üzerinden, Internet Explorer 8 kullanan şirketlerin, Windows 8.1 ile gelecek olan IE 11'e geçiş yapmak istedikleri zaman uyum sorunu yaşayabileceklerini, öncelikle Windows'larını son sürüme güncellemeleri gerektiğinin altını çizdi.

 

CHIP Online - 25/06/2013 21:00

 

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...