Jump to content

Intel'in 45nm İşlemcileri: Yorkfiled ve Wolfdale


C@NgO

Recommended Posts

Intel'in 45nm İşlemcileri: Yorkfiled ve Wolfdale

Bilindiği gibi 65nm'ye yeni yeni adopte olmaya çalışan AMD'nin aksine Intel, tasarım çalışmalarını bitirdiği Penryn kod adlı 45nm işlemcilerle birlikte bu yılın son çeyreğinde 45nm üretim sürecine geçişe başlamayı önümüzdeki yıl ise 45nm üretim teknoojisi ile üretilen işlemcilerinini piyasaya sürmeyi hedefliyor. Daha önce haberlerini verdiğimiz firmanın 45nm üretim sürecindeki ilk işlemciler olacak Yorkfield ve Wolfdale hakkında dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan ECS tarafından detaylı bilgiler açıklandı. Firmanın açıkladığı bilgilere göre, Intel'in 45nm üretim teknolojisi ile üretilecek yeni işlemcilerinden Wolfdale çift çekirdeğe sahipken Yorkfield işlemcisi ise 4 çekirdekli olacak.

wolfyork.jpg

İki işlemci arasında ayrıca ciddi farklar da bulunuyor. Öncelikle saat hızları açıklanmayan bu iki işlemciden Yorkfiled 1066MHz fsb'ye sahip olacak. İşlemcinin 12MB'a kadar arttırılması hedeflenen L2 bellek ile gelmesi bekleniyor. İşlemci sahip olduğu 4 adet çekirdeğin de verdiği etki ile 95 watt'lık güç tüketimine sahip olacak. Çift çekirdekli model olan Wolfdale'de ise durum daha farklı. Yorkfiled işlemcisi gibi saat hızı açıklanmayan model 1333MHz'lik fsb'ye sahip olacak. 6MB L2 bellek ile gelecek olan işlemci 65 watt güç tüketecek. Her iki işlemcinin de 2008'in ilk çeyreği ile birlikte piyasaya çıkması bekleniyor.

Not: Intel'in 45nm üretim teknolojisi ile üreteceği ilk işlemcilerin firmanın şu an satılmakta olan Conroe işlemcilerinde de kullandığı Core mimarisinin revize edilmiş bir versiyonunu kullanması beklenirken daha sonra çıkacak işlemicilerde yeni mikroişlemci mimarisine geçilmesi söz konusu.

Donanımhaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...