Jump to content

"interneti Komşunuzla Paylaşmayın"


temmuz
 Share

Recommended Posts

"İnterneti Komşunuzla Paylaşmayın"

 

Bursa Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyardı.

 

Bursa Emniyet Müdürlüğü, bazı vatandaşların daha ekonomik olduğu için apartmanlardaki komşularıyla ortak internet kullandığını, bunun doğru olmadığını bildirdi.

Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, bazı vatandaşların daha ekonomik olduğu için apartmanlardaki komşularıyla ortak internet kullandığını, bunun doğru olmadığını bildirdi. Kablosuz modemlerin şifrelemeyi ve üretici firma tarafından verilmiş yönetim paneli şifrelerinin değiştirilmesinin unutulmaması gerektiği belirtildi.

Daha güvenli bağlantı için kablosuz modemden ziyade kablolu modem tercih edilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Kablosuz (wireless) modem kullanıyor isek; kesinlikle son şifreleme (şu an WPA2) metodu kullanan wireless modem tercih etmeliyiz. Kablosuz modemlerimize mutlaka şifre koyalım. Ancak bu şifre şirketin ilk olarak modemimize tanımladığı standart şifre olmasın.

Kablosuz modemlerimizi kullanılmayan durumlarda kapalı tutalım. Güvenli olmayan ya da ortak ağ ortamında gerekmediği sürece parasal işlemler yapmayalım.

Güvenliği kuşkulu kablosuz internet noktalarında ya da internet kafelerde gerekmedikçe bankacılık işlemleri ya da online alışveriş yapmayalım.

Komşularla ortak şekilde internet kullanmayalım, bir dizi sıkıntıya yol açabilir. Özellikle apartman ve sitelerde yoğun olarak komşular arasında kullanılan ortak internet kullanımının gerçek hat sahibine büyük zararlar verebilir.

Kablolu veya kablosuz ortak kullanım olan internetlerde yaşanan tüm olumsuzluklardan internet hattının sahibi 1. derece sorumludur.

Cezai işlemler onun adına yapılır. Hat sahibi de böyle bir durumda bunu kendisinin yapmadığını ispat etmesi gerekir. İspat edemezse zanlı konumuna düşer.''

 

sondakika.com 01-03-2013  22:29

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...