Jump to content

Cuma Günü Telefonlar Çalışmayabilir!


mucit41
 Share

Recommended Posts

Dünya'nın çok yakınından geçecek olan mini göktaşının Dünya'ya çarpma olasılığının bulunmadığı, ancak haberleşme uydularına çarparak tahrip edebileceği belirtildi.

 

Cuma günü 45.7 metre çapında bir göktaşı Dünya'nın 27.681 km yakınından geçecek. 2012 DA14 adı verilen göktaşının Dünya'ya bir zarar verme olasılığının çok düşük olduğunu belirten gökbilimciler, ancak haberleşme ve diğer uyduların bu geçişten zarar görebileceği uyarısı yaptı.

Geçen yıl keşfedilen mini göktaşının cuma günü akşam saatlerinde Dünya'nın yakınından geçmesi bekleniyor. Uzmanlar göktaşının Dünya'ya 27 bin 681 km yaklaşacağını hesapladı. Bu uzaklıkta Dünya'nın güvenli olduğunu belirten uzmanlar astronomik hesaplamada bu rakamın çok küçük olduğuna dikkat çekti.

İngiltere'de Nottingham Trent Üniversitesi'nden Dr. Dan Brown "Telekomünikasyon uyduları tehlike altında olabilir. 20 bin ile 30 bin kilometre hızla (saniyede 8 km) geçen göktaşının Dünya'nın 35 bin km yukarısında bulunan uydulara zarar verebilir. Bu uydular bize hava durumu bilgileri ve iletişim imkanı sağlıyor" dedi.

Daily Telegraph'ın haberine göre Dr. Brown göktaşının çıplak gözle görülmesinin imkansız, ama teleskopla görülebilir. Ancak Brown'a göre teleskopla da küçük bir ışık şeklinde görülür. Göktaşının Uluıslararası Uzay İstasyonu'na bir zarar vermeyeceği belirtildi. Uzayda başıboş dolaşan 10 bin civarında göktaşı olduğunu söyleyen uzmanlar bunların Dünya'ya zarar verip vermeyeceğini araştırıyor.

 

http://www.teknoloji-haberi.com/haber-Cuma-gunu-telefonlar-calismayabilir-9790/

 

Link to comment
Share on other sites

Maksadım cevap vermek değil, düşüncelerimi, içimi dökmek.

 

Uzay,nasa, teknoloji bilimi her neyse uzaydan bihaber yaşarken kimbilir ne göktaşları geldi geçti. O göktaşından haberdar olunca bir şey değişmiyor. Yokmuş gibi davranın :). şu dünyanın yaşının 4 milyar civarı olduğunu söylüyor bilimadamları. 4 milyar yıldır duruyorsa başıboş durmuyordur elbet bu düzenin sahibinin koruyuculuğunda varlığı devam ediyor. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...