Jump to content

İnternetteki Büyük Tehlike


mucit41
 Share

Recommended Posts

2011'de 156 bin 400 olan şikayet 2012'de 575 bin 315'e ulaştı. Şikayetlerin önemli bir kısmı müstehcenliğe yönelik.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) verilerine göre Türkiye'de internet kullanıcı sayısı 50 milyona dayandı. Kullanıcı sayısının artmasına paralel olarak güvenlik endişesi de üst seviyeye çıktı. Sonuçlar, BTK Bilgi İhbar Merkezi'ne yansıdı.

1 YILDA ÖNEMLİ ARTIŞ

BTK'nın ihbar hattı 2011'de vatandaşlardan 156 bin 400 ihbar aldı. İhbarlar 1 yılda yaklaşık 4 kat arttı. 2012 yılı sonu itibariyle ihbar merkezine toplam 575 bin 315 şikayet ulaştı.

Şikayetlerin yüzde 68'i müstehcenlik içeren sitelere yönelik oldu. Diğer şikayetlerin yüzde 15'i fuhuş, yüzde 5'i Atatürk aleyhine işlenen suçlar, yüzde 5'i çocukların cinsel istismarı, yüzde 3'ü kumar oynanması için yer veya imkan sağlama ve yüzde 1 değerlerinde intihara yönlendirme, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını kolaylaştırma konularını içerdi.

Ebeveynler ihbar yağdırdı

İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı SerhatÖzeren'e göre şikayetlerin artmasının nedeni internet kullanımının artması ve vatandaşların internette daha fazla vakit geçiriyor olması. Bunun sonucu olarak şikayetlerin arttığını söyleyen Özeren, en çok ebeveynlerin şikayetçi olduğunu kaydetti.

AİLELER DİKKAT

Özellikle sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaşanan mağduriyetlerin ön plana çıktığını ifade eden Serhat Özeren, "Bugün Türkiye'de kayıtlı 35 milyon Facebook, 10 milyon da Twitter kullanıcısı var. Kişisel hakaret ve siber zorbalıklar bu sitelerde üst seviyede. Bu konuda ailelere görev düşüyor. İnternet hayatın ta kendisi. Gerçek hayatta ne varsa internette de aynısı var. Buna dikkat etmek lazım. Güvenli internet bu aşamada yetersiz kalabiliyor. Aileler siber zorbalığa karşı uyanık olmalı” dedi.

 

http://www.takvimhaber.com/haber/bilim-teknoloji/27907-internetteki-buyuk-tehlike.html

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...