Jump to content

Geliştiriciler İçin Firefox İşletim Sistemli Tel


mucit41
 Share

Recommended Posts

Geliştiriciler İçin Firefox İşletim Sistemli Telefon

Mozilla ’nın tarayıcı tabanlı Firefox işletim sistemi ni n açılmasından yana olan programcılar, bunun gerçekleşmesine yardımcı olma şansını yakalayacaklar.

GeeksPhone adlı küçük bir İspanyol şirketi, geliştiricilere yeni Firefox işletim sistemini tanıma imkânı sunan telefonların satışına başladı. GeeksPhone, tarayıcı tabanlı işletim sistemi için, Keon ve Peak olmak üzere iki adet 3G telefon duyurdu. Telefonlar; müşterilerden ziyade programcılar için tasarlanmış. Bunun yanında, temel işletim sistemindeki hataları ayıklamak ve ilerlemek için programcıların uygulama geliştirebilecek olması, Mozilla’nın açık kaynaklı mobil işletim sistemini daha gerçekçi kılacaktır.

Firefox işletim sistemi, Mozilla’nın, Apple ’ın iOS ve Google ’ın Android ’inin duvarlarla örülü alanına daha çok açıklık getiren bir işletim sistemi kurma yönündeki iddialı girişimidir. Bununla birlikte, projenin adı açık kaynaklı olsa da, proje, Google ve onun kurumsal ortakları tarafından gizlilik içinde yürütülmekte. Proje ayrıca, çevrim içi servisler ve uygulama dağıtımının ekosistemi ile yakından bağlantılı durumda. Apple’ın iOS’u için ise kilitli tabiri kullanılabilir. Öyle ki, uygulama mağazasında sadece Apple onaylı uygulamalar özel kaynak kodu mevcut.

Kapalı olsun ya da olmasın, iOS’un ve Android’in, tablet ve telefon alanlarında çok popüler olduğu kesin. Ayrıca pazarın bir alternatif isteyip istemediği konusu da pek açık değil. Bunun yanı sıra, Firefox OS için rekabetin pek de kolay olacağı söylenemez.

 

http://onedio.com/haber/geeksphone-gelistiriciler-icin-firefox-isletim-sistemli-telefon-cikariyor-67753

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...