Jump to content

Anti-Spyware ve Anti-Trojan Yazýlýmlarý Hak.görüþleriniz.


muhtar

Recommended Posts

Arkadaþlar ; Anti-Spyware ve Anti-Trojan Yazýlýmlarý Hakkýnda görüþlerinizi lütfen yazarmýsýnýz.

Bu yazýlýmlarýn ne yaptýðýný kýsaca anlatmak gerekirse, bilgisayarýnýza kurulmalarýyla birlikte yüzlerce zararlýyý da yanlarýnda kuruyorlar, çok hýzlý bir taramayla sisteminizde bu zararlýlarý bulup sizden silmek için ücret talep ediyorlar. Bu yazýlýmlarýn büyük bir bölümü sistemden normal yöntemlerle kaldýrýlamýyorlar. Masaüstü resminizi deðiþtiriyorlar, sürekli açýlan pop-up pencereler ile satýn almanýzý söylüyorlar. Haftada en az bir adet yeni sahte anti-spyware yazýlýmý çýkýyor ve dürüst korunma yazýlýmlarý bunlara önlem lamakda genellikle yetersiz kalabiliyorlar. Zira bu zararlý yazýlýmlar genellikle sisteme sýzma ve gizli yollarla deðil, kullanýcýlarýn talebi üzerine kuruluyorlar.

Bunlardan kurtulmanýn yöntemini çeþitli bilgi güvenliði sitelerinde bulabilirsiniz. Ancak bunlarýn sisteme bulaþmasýný önlemek tamamen sizin elinizde. Warez sitelerden uzak durun ve özellikle güvenlik yazýlýmlarý konusunda fazla meraklý olmayýn. Baþarýsý kanýtlanmýþ, köklü firmalarýn yazýlýmlarýný kullanmanýz baþýnýza böyle talihsiz vakalarýn gelmesini önleyebilir. Spysheriff tarzý sahte anti-spyware yazýlýmlarýna genel literatürde “Rouge Anti-Spyware” adý veriliyor. Bu yazýlýmlarýn güncel listesini bu adreste bulabilirsiniz:

Burdan kendini 'Anti Spy-/Malware' yazýlýmý olarak tanýtan ama Malware kategorisini giren yazilimlarin listesini görebilirsiniz..

http://www.spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm

PC yi kasmayacak fakat yüksek kaliteli önerebileceginiz antispyware var mý? Þimdiden tesekkürler.

Bilgi ve deneyimlerinize göre "EN ÝYÝ 3 (ÜÇ) KÝÞÝSEL ANTISPYWARE YAZILIMINI" seçiniz.

Yorumlarýnýzý yaparken ;

a) Adware-malware-traojan-hijacker vs vs güncel data

b)Explorer de geçinti yaparken zararlý yazýlýmlarýn bulaþmasýný engelleme

c)TeaTimer özelliði sayesinde siz onay vermeden regedite zararlý yazýlýmlarýn kaydýný engelleme

d) Sadece fiziksel bellekteki (RAM) kaynak kullanýmýna bakmayýnýz.Sanal bellek kullanýmý çok daha fazla önemli. Çünkü fiziksel belleðe eriþim nanosaniyeler içinde olur iken, sanal belleðe yani sabit diske eriþim milisaniyeler ile oluyor. Yani, sanal belleðe (sabit disk) eriþim fiziksel belleðe (RAM) eriþimden 100 kat daha yavaþ gerçekleþiyor. O nedenle, sanal belleði fazlaca kullanan yazýlýmlar "bence" çok iyi yazýlýmlar sayýlmaz.

1- avg antispyware

2- spyware doctor

3- a-squared (a²) Anti-Malware

4- Ashampoo AntiSpyWare

5- CA Anti-Spyware (Pest Patrol)

6- Grisoft AVG Anti-Malware (Ewido)

7- Lavasoft Ad-Aware SE

8- McAfee AntiSpyware

9- Microsoft Windows Defender

10- ParetoLogic XoftSpySE Anti-Spyware

11- PCTools Spyware Doctor

12- Spybot Search & Destroy

13- Steganos AntiSpyware

14- Sunbelt CounterSpy

15- SUPERAntiSpyware

16- Trend Micro AntiSpyware

17- Webroot Spy Sweeper

18- Spy emergency 2005

19- SpyWare Nuker

20- firefox'a adblcok cookiesafe ve noscript yuklemekmi

21- Panda Antivirus & Antispyware Titanium

Link to comment
Share on other sites

bana göre spyware malware gibi bilgisayara zarar veren ufak yazýlýmcýklar internet explorer bilg. girio diger durumlarda yani ziplenmiþ bi dosyayý indiripte bilgisayaramýza acýtýgmýza antivirus trojan ya da virustur tarzý uyarý verio anlýk saldýrýlarda ise firewall bizi koruo demek istedigim bize malware spyware zararlý activex jar uygulamalarý bilg sýzdýran %50 internet explorer ise onu nadir kullanmak görüþündeyim cünkü siz bunu ne kadar kullanmaya düþkün olursanýz hackerlar da o kadar düþkün bunun acýklarýný bulmaya ie baska tarayýcýlarda war bunlarý alternatif olarak degerlendirmekte fayda war hemde daha az riskli,hýzlý, ücretsiz ayrýca geliþtirilebilir ilk bastaki sorun cevap olarak ben spy sweeper kullandým cokta memnun kaldým simdi spyware doctor kullanýyorum deðiþiklik sebebi yeþillik olsun deðiþik programlar nasý calýsýo ona bi baqalým die 2sinide tavsiye ederim karar sana kalmýs

Link to comment
Share on other sites

:-) ne denebilir ki. Sen internetten kazaa bearshare Allah ne verdiyse yukle bilir yada bilmez vbs js exe com scr hta ve sair uzantilara tikla, crack dedinmi kesene bereket her turunu calistir, ogrenmek yerine program indir en baba online oyunlari korkmadan calistir her sordugunda firewall otomatik izin vere ayarla. Anti virus update yapma hele hele pc bakim olayini ignore et, her tur pal mal programi yukle. resident programlari izleme. Varsa oyle bir anti spyware bana da soyle ben de alayim

kardes ;-)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...