Jump to content

Planlama Hatasý


tarihogretmeni

Recommended Posts

Sayýn þantiye þefim; geçirmiþ olduðum iþ kazasýndan dolayý hazýrlamýþ olduðum tutanaða "planlama hatasý" diye yazmýþtým. Bunu yeterli görmeyerek ayrýntýlý anlatmamý istemiþsiniz. Þu anda hastanede yatmama sebep olan hadiseler aynen aþaðýda anlattým gibi olmuþtur:

Bildiðiniz gibi ben bir duvar ustasýyým. Ýnþaatýn altýncý katýndaki iþimi bitirdiðim zaman biraz tuðla artmýþtý. Yaklaþýk 250 kg kadar olduðunu tahmin ettiðim bu tuðlalarý aþaðýya indirmek gerekiyordu.

Aþaðý indim ve bir varil buldum. Ona saðlam bir ip baðlayarak altýncý kata çýktým. Ýpi bir çýkrýktan geçirip

ucunu aþaðýya saldým. Tekrar aþaðýya indim ve ipi çekerek varili altýncý kata çýkardým. Ýpin ucunu saðlam

bir yere baðlayýp tekrar yukarý çýktým. Bütün tuðlalarý varile doldurdum ve daha sonra aþaðý indim.

Daha önce baðladýðým ipin ucunu çözdüm. Ýpi çözmemle birlikte birden kendimi havalarda buldum.

Nasýl bulmayayým? Ben yaklaþýk 70 kiloyum. Varil ise içindekiler ile birlikte 250 kilo. Dolayýsýyla 250 kiloluk varil süratle aþaðýya düþerken beni yukarý çekti. Heyecan ve þaþkýnlýktan ipi býrakmayý akýl edemedim. Yolun yarýsýnda dolu varille çarpýþtýk. Sað iki kaburgamýn bu sýrada kýrýldýðýný sanýyorum.

Tam yukarý çýkýnca, iki parmaðým iple beraber çýkrýða sýkýþtý. Parmaklarým da bu sýrada kýrýldý. Bu esnada yere çarpan varilin dibi çýktý ve tuðlalar etrafa saçýldý. Varil hafifleyince, bu sefer ben aþaðý inmeye, varil de yukarý çýkmaya baþladý ve yolun yarýsýnda yine varille çarpýþtýk. Sol bacaðýmýn kavalkemiði de bu sýrada kýrýldý. Can havli ile ipi býrakmayý akýl ettim. Baþýmý yukarý kaldýrdýðýmda boþ varilin süratle üzerime geldiðini gördüm. Kafatasýmýn da böyle çatladýðýný sanýyorum. Bayýlmýþým, gözümü hastanede açtým.

Cenab-ý Hakk'ýn tüm kullarýný böyle görünmez kazalardan korumasýný dilerim...

Hadiselerin Ýbretli Dili Ýbrahim Refik

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...