Jump to content

Cebiniz Ne Kadar Hızlı?


mucit41
 Share

Recommended Posts

[size=4][font=lucida sans unicode,lucida grande,sans-serif][b]iOS ve Android için en iyi 5 hız testi! iPhone'unuz veya Android'li cebiniz aslında ne kadar hızlı? Cevabını bu 5 uygulama ile bulun![/b][/font][/size]

[color=#333333][font=arial][size=3][size=4][font=lucida sans unicode,lucida grande,sans-serif]Telefonunuzun ne kadar hızlı olduğunu anlamanın en kolay yolu, onu kullanmak, çeşitli uygulamaları ve oyunları denemek. Peki ya onun ne kadar güçlü olduğunu sayısal değerlerle görmek ve diğer ceplerle karşılaştırmak isterseniz? Bu durumda hız testlerine başvurmanız gerekiyor.

Hız testi uygulamaları, telefonunuzun sadece belirli alanlardaki performansını sınamakla kalmıyor, onu grafiksel bir arayüzle diğer ceplerle karşılaştırmanızı da sağlıyor. Hız testlerinin işlemci gücü, 3D performans gibi farklı alanlara yoğunlaştığını hatırlattıktan sonra sizleri 5 Android ve iOS hız testi uygulamasıyla tanıştırmak istiyoruz.

[b]1.[/b] [url="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quicinc.vellamo&hl=en"][b][u]Vellamo[/u][/b][/url]

Cep ve tablet işlemcileri üreten Qualcomm'un geliştirdiği Vellamo, çeşitli işlemci hız testlerine, bir HTML5 hız testine ve video akışı testlerine sahip. Testlerin bitmesi biraz zamanınızı alabilir, ancak bittiğinde puanınızı diğer Android cihazlarıyla karşılaştırabileceksiniz.

[b]2.[/b] [url="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antutu.ABenchMark&feature=related_apps#?t=W251bGwsMSwxLDEwOSwiY29tLmFudHV0dS5BQmVuY2hNYXJrIl0"][b][u]AnTuTu[/u][/b][/url]

Android'li cihazların hızını ölçmekte sıkça kullanılan AnTuTu, 3D grafiklerden işlemciye kapsamlı testler sunuyor. Uygulama cihazınızı sınadıktan sonra size toplam bir skor veriyor. Böylece telefonunuzu diğer Android'lerle karşılaştırabiliyorsunuz.

[b]3. Geekbench 2[/b]

Geekbench 2, iOS ve Android'li cihazları karşılaştırmanıza izin veriyor. [url="https://play.google.com/store/apps/details?id=ca.primatelabs.geekbench2&hl=en"][u]Google Play[/u][/url] ve [url="http://itunes.apple.com/gb/app/geekbench-2/id377657310?mt=8"][u]Apple iTunes App Store[/u][/url]'da indirmeye sunulan uygulama, sadece işlemci ve belleğe yükleniyor ve testlerin sonunda karşılaştırma yapmanıza izin verecek bir puan gösteriyor.

[b]4.[/b] [url="http://www.webkit.org/perf/sunspider/sunspider.html"][b][u]SunSpider[/u][/b][/url]

SunSpider, Apple, Android ve diğer platformlarda çalışan web tabanlı bir hız testi. Web sitelerinde sıkça kullanılan Javascript'in performansını test eden SunSpider, bir takım testleri web tarayıcınızda çalıştırdıktan sonra milisaniye cinsinden bir sonuç gösteriyor. Bu sonuç, ne kadar küçük olursa, cihazınızın Javascript performansı o kadar iyi demek.

[b]5.[/b] [url="http://www.glbenchmark.com/"][b][u]GLBenchmark[/u][/b][/url]

Cihazınızın 3D performansını ölçen GLBenchmark, oyun performansınızı diğer telefon ve tabletlerle karşılaştırmanızı sağlıyor. GLBenchmark'ı çalıştırırken farklı cihazların farklı çözünürlüklere sahip olduğunu, dolayısıya yüksek çözünürlüklerde daha düşük puanlar elde edebileceğinizi unutmayın.[/font][/size][/size][/font][/color]

[color=#333333][font=arial][size=3][size=4][font=lucida sans unicode,lucida grande,sans-serif][CODE]
http://www.teknoloji-haberi.com/haber-Cebiniz-ne-kadar-hizli-8372/
[/CODE][/font][/size][/size][/font][/color]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...