Jump to content

Atina'da 'ırkçı marş' telaşı


cumman

Recommended Posts

ATİNA - Yunan komandoların askeri eğitimlerde Türklerle Arnavutları hedef alan ırkçı marşlar söyleyerek motive olduğunun ortaya çıkması, Atina hükümetini zora sokuyor. Arnavutluk'un açıklama talep etmesi, Atina ve Kara Kuvvetleri'nin soruşturma açmasına neden olurken, ırkçı marşların sözleri de Yunan basınında yayımlandı. Komandoların altı ayda bir yineledikleri 50 km.'lik yürüyüş eğitiminde söyledikleri ve cep telefonuyla kaydedilip www.youtube.com sitesinde yayımlanan video kayıtlarındaki iki marşın sözleri şöyle:

'Türklerin kellesini uçuracağız'

Bunları görüyor musunuz? Bunların adı Arnavut, bunların bağırsaklarından postallarımıza bağ yapacağız. Bunları görüyor musunuz? Bunların adı Osmanlı, bunların derisinden postal yapacağız.

<li> Bir gemi vardı, bir zırhlı gemi. Ortalığı kasıp kavurmak için Volos'dan (Yunan liman şehri) demir aldı. Sahilden gidecek Küçük Asya'ya, (Türkiye'nin Ege kıyıları) ateş ve alev yağdıracak bütün Türkiye'ye. Çelik gibi moralle komandolar, hangi Türk'ü bulurlarsa kellesini uçurdular. Ayasofya'ya giden yolu açmak için gençler öldüler, çocuklar öldüler. Ayasofya'nın kubbesine çıkacağım, hilal ve yıldızı söküp haçı takacağım. Sadece o zaman Tanrı İstanbul'u aydınlatacak ve Yunan marşı her yerden duyulacak.

Yunanistan ordusu 1988 yılında askeri eğitimlerde başka milletlere değinen marşlarla şarkıların söylenmesini yasaklamıştı. Yunan Savunma Bakanlığı ise skandala sebep olan bu iki marşın Yunan ordusunun resmi marş listesinde bulunmadığını açıkladı.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...