Jump to content

Şifreler Tarihmi Oluyor? El Sallamak Yeterli..


temmuz
 Share

Recommended Posts

[b] Donanım devinden şifre karmaşasına kesin çözüm; hem de şifre kullanmaya hiç gerek kalmadan![/b]


Dünyanın en büyük yonga üreticisi [b]Intel[/b] şifre unutma sorununu kökten çözmüş olabilir. Bütün yapmanız gereken [b]el sallamak[/b]...
Şirketin araştırmacıları özel bir yazılıma ve elinizdeki damar yapısını tarayan bir [b]biyometrik sensöre[/b] sahip yeni bir tablet geliştirdiler. Eldeki damarların yapısı tıpkı parmak izi gibi kişiye özel. Yeni teknoloji sayesinde elinizi [b]dokunmadan[/b] ekranın önünde gezdirerek kimliğinizi doğrulatabiliyorsunuz. Güvenlik Araştırmaları Yöneticisi [b]Sridhar Iyengar[/b]'a göre biyometrik teknoloji şifre sorununu çözebilir: "[i]En büyük sorun çok fazla şifre kullanıyor olmamız. Kuralları karmaşık ve siteden siteye değişiyor[/i]."
Intel'in sistemi diğer biyometrik tanıma sistemlerinden biraz farklı. Kullanıcı kendini tanıttıktan sonra sistem yazılım ve gömülü donanımı bütün korumalı hizmetlere bağlıyor. Diğer bir deyişle kullanıcıyı tanıma işlevi hizmet yerine tablet, akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayara yükleniyor. Ayrıca kullanıcı tableti elinden bıraktığı ve cihazdan uzaklaştığı zaman [b]kilit[/b] devreye giriyor.
Iyengar Intel'in servis sağlayıcılarla bu teknoloji için işbirliği kurmayı planladığını söylüyor. [b]CTO Justin Rattner[/b]'a göreyse yeni işlev için halihazırdaki yongalar kullanılıyor.

[b]CHIP Türkiye - 22 Eylül 2012 20:45[/b] Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

O değilde, ileride bu teknoloji hayata geçtiğinde Intel ya elimizdeki damar yapısı kayıtlarını bu günlerde facebook ile ilgili haberlere düşen bir gelişmede olduğu şekilde polise yada başka bir kuruluşa/kurumlara aktarırsa? Ticari amaçlarla kullanırsa?
Bakınız:
[CODE]
http://www.tnctr.com/topic/208112-facebook-profil-fotodhraflaryny-polisle-paylathacak/
[/CODE]
Facebook ile ilgili olan belki şu an için kesin değil ve sadece ihtimal ama bu tür şeyler ne yazıkki dünyamızda olabilen ve her zaman olabilecek gelişmeler. Nitekim bu teknoloji hayata geçirilebilirse avuç içlerimizde bir taraflara aktarılabilir ve satılabilir diye düşünüyorum.
Şimdi teknoloji gelişiyor diye sevinelimmi yoksa korkalımmı? Elbette teknolojik gelişmeleri heyecan ve sevinç ile karşılamalıyız. Çünkü uygarlığın ve insanlığın gelişmesinin en önemli motorlarındandır teknolojik gelişmeler ("Üretici güçler ve onun içerisinde üretim araçları/üretim tecrübesi [b]Temel Güç[/b]"). Zaman zaman riskleri ve şüpheli/sakıncalı ihtimalleride olsa..

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...