Jump to content

Olimpos Almanya’ya taşındı!


mavikiz

Recommended Posts

“Nekropolis” sergisi, obje sanatçısı Tamer Serbay’ın enstalasyonları ve fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan’ın fotoğraflarıyla, 2 Mart- 17 Nisan tarihleri arasında Berlin Charlottenburg Müzesi’nin Arkeoloji Bölümünde yer alacak.

“Beyoğlu Geceleri” adlı fotoğraf enstalasyonu, “Dışarıdakiler”, “Dolapdere Zamansız” gibi projeksiyon gösterileriyle adından söz ettiren Timurtaş Onan ile Japonya, Tayvan, Almanya gibi ülkelerde bir çok doğa sanatı sergilerine katılan obje sanatçısı Tamer Serbay, “Nekropolis” sergisini 2006 yılında Olimpos antik şehrinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin alarak hazırladılar.

Obje sanatçısı Tamer Serbay’ın enstalasyonları ve fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan’ın objektifinden görüntüler, 2 Mart - 17 Nisan tarihleri arasında Berlin Charlottenburg Müzesi’nin Arkeoloji Bölümünde, Perşembe-Pazar günleri, 14:00-17:00 saatleri arasında sergilenecek.

262003.jpg

Bu sergiyi ‘disiplinler arası bir sanat etkinliği ‘olarak yorumlayan Tamer Serbay; arkeolojik eserler ve çağdaş sanat arasında çok güçlü bir etkileşim olduğunu ve bunun sanatçıyı imgesel olarak etkilerken, izleyiciye de sanatı algılama açısından yeni boyutlar kazandırdığını söyledi:

“Harabeler her defasında farklı karşılar insanı. Bir iki duvar kalıntısı, oraya buraya yuvarlanmış taşlar, bazen şaşırtıcı görkemiyle ayakta kalmış yapılar. Zamana direnen bu kalıntılar aslında çok güçlüdürler” diyen Timurtaş Onan, “Esasında biz güçlü ve her an yıkılacakmış gibi duran harabelere çok hafif bir malzemeyle dokunduk ve bunu çok güçlü karelerle sergi salonlarına taşıdık” sözleriyle sergiyi yorumladı.

262004.jpg

262005.jpg

Büyük ölçekli fotoğrafların arkeolojik buluntular arasında sergilendiği “Nekropolis” sergisinin Türkiye’nin kültürel ve arkeolojik varlıklarının tanıtımına önemli katkılarda bulunması amaçlanıyor.

Nekropolis: Latince’de Kabristan anlamına geliyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...