Jump to content

Windows 8 Rtm Tarihi Belli Oldu!


Bay_RC
 Share

Recommended Posts

Windows 8 RTM Tarihi Belli Oldu!


Toronto’da düzenlenen WorldWide Partner Conference’da, Windows Chief Marketing Officer ve Chief Financial Officer Tami Reller, dünyanın dört bir yanından gelen iş ortaklarımızla konuştu. Tami konuşmasında Windows ile ilgili çok önemli bilgiler paylaştı, biz de hemen sizlerle paylaşmak istedik.
İlk haberimiz, Windows 8’in Release to Manufacturing (RTM) adı verilen son sürümünün yayınlanma tarihi ile ilgili. Windows 8 RTM sürümü, Ağustos ayının ilk haftasında üreticilerin kullanımına sunulacak. Yazılım güvencesine sahip olan kurumsal müşterilerimiz de Ağustos ayında Windows 8’in RTM sürümüne erişebilme ve bilgisayarlarına kurabilme şansına sahip olacaklar. Bir başka güzel haber ise, yazılım geliştiricileri ilgilendiriyor. Windows Mağazası üzerinden ücretli uygulama satışlarının başlamasıyla, uygulama geliştiriciler için de de geliştirdikleri uygulamalardan ( Windows 8 için Uygulama Geliştirmenin Tam Zamanı ) para kazanma fırsatı doğacak. Tabi bir PC kullanıcısı olarak Windows 8 uygulamalarını denemek için sizin RTM’i beklemenize gerek yok, Windows 8 Release Preview ile, birçok uygulamayı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.
İkinci büyük haberimiz ise, Windows 8’in pazarda yer alacağı tarihle ilgili. Dün yaptığı konuşmada Tami, Windows 8 ve Windows RT’li cihazların Ekim ayının sonunda pazara sunulacağı müjdesini paylaştı. Bu tarihten itibaren isteyen tüketiciler yepyeni bir cihaz satın alarak Windows 8 ile tanışabilecekleri gibi, isteyenler de mevcut PC’lerini kolaylıkla Windows 8’e yükseltebilecekler. Windows 8, 109 farklı dilde ( Windows 8 ile Mükemmel Türkçe ) ve 231 farklı pazarda satışa sunulacak.
Tabi ki Windows 8 konusunda son derece heyecanlıyız, ancak Windows 7 ile ilgili son bilgileri aktarmadan da geçmeyelim. Windows 7 gerçekten de şu ana kadar en iyi satış performansı göstermiş olan işletim sistemi ve Windows 7 kullanım adetleri her geçen gün büyüyor. Tami de bu konuyla ilgili en son rakamları paylaşarak, bugüne kadar tüm dünyada 630 milyondan fazla Windows 7 lisansının satıldığını ve kurumlarda kullanılan PClerin yarısından fazlasında Windows 7 işletim sistemi bulunduğunu belirtti.
Windows 8 heyecanımızı buradan paylaşmaya devam edeceğiz!

Kaynak:

[code]http://blog.microsoft.com.tr/windows-8-rtm-tarihi-belli-oldu.html[/code] Edited by sere
Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...
  • Editor

[center][b][font="Book Antiqua"][size="3"][color="#0000ff"]Windows 8, Ağustos'un 1'inde çıkacak gibi...[/color][/size][/font][/b][/center]
[font="Book Antiqua"][size="3"][color="#8b0000"][b]Google translate marifeti ile bu kadar Türkçe:[/b][/color][/size][/font]

Microsoft zaten bazen Ağustos ayının ilk haftasında Windows 8 İmalat (RTM) sürümü Release başlatmayı planladığını söyledi. Şimdi Microsoft şimdi RTM sürümü için daha spesifik bir hedef gün olabilir dair rivayetler var.

En son Windows Haftalık podcast sırasında, ZDNet Mary Jo Foley Microsoft MSDN ve TechNet hizmetleri onu adı açıklanmayan kaynaklara göre, şirketin Windows 8 RTM Ağustos 1 (onu yorum etrafında dolaşır kadar erken bir dönemde OEM donanım ortakları için inşa başlatmak olabilir, söyledi26:40 işareti).

Hatta bu söylentiler ile, RTM biraz daha erken inşa alabilirsiniz. Microsoft, 31 Mayıs öncesinde önce belirttiği planı bir gün Windows 8 Yayın Preview sürümünü başlattı. O Microsoft nihai sürümü hazır olduğunu karar ve Windows 8 RTM öncesinde 1 Ağustos inşa başlatmak da mümkündür daha var ama bu sadece spekülasyonlar yapılıyor.

Henüz doğrulanmayan haberlere göre, Windows 8 RTM için nihai derleme numarası 9200 kadar yüksek olabilir. O Microsoft bu raporların herhangi bir yorumda bulunmamıştır ve muhtemelen olmayacak olduğunu işaret etmek önemlidir. Aslında, sadece hayır gelişmiş uyarı ile indirmek için OEM ortakları için kendi sunucuları üzerinde Windows 8 RTM sürümünü koyabilir.
[color="#0000ff"][b]EN[/b][/color]
[quote][b]Will Windows 8 RTM be released for OEMs August 1st?[/b]

Microsoft has already said that it plans to launch the Release to Manufacturing (RTM) version of Windows 8 sometime during [b]the[/b] [b]first week of August[/b]. Now there are rumors that Microsoft could now have a more specific target day for the RTM release.

During the latest Windows Weekly podcast, ZDNet's Mary Jo Foley said that, according to her unnamed sources from Microsoft's MSDN and TechNet services, the company could launch the [b]Windows 8 RTM build to its OEM hardware partners as early as August 1st[/b] (her comments come around the 26:40 mark).

Even with these rumors, we might get the RTM build a little earlier. Microsoft launched the Release Preview version of Windows 8 on May 31st, one day ahead of its previously stated schedule. It's more than possible that Microsoft could decide that the final version is ready and launch the Windows 8 RTM build ahead of August 1st but this is only speculation.
Based on unconfirmed reports, the final build number for Windows 8 RTM could be as high as 9200. It's important to point out that Microsoft has not commented on any of these reports and likely won't. In fact, it may just put the Windows 8 RTM version on its servers for OEM partners to download with no advanced warning.[/quote]

[color="#8b0000"]Kaynak[/color]
[code]http://www.neowin.net/news/will-windows-8-rtm-be-released-for-oems-august-1st[/code]

[b]Ayrıca [color="#ff0000"]Windows 8 RTM build number 9200[/color] olacağı dedikoduları da ortalıkta dolanmakta[/b]
[b]fake olduğunu da söyleyenler var...[/b]

[b]Default desktop..[/b]
[img]http://img706.imageshack.us/img706/1552/62224410151090472281492.jpg[/img]

[img]http://i411.photobucket.com/albums/pp197/faikeef/screen1123.jpg[/img]

[img]http://img99.imageshack.us/img99/7930/screen1120.jpg[/img]
[b]Kaynak[/b]
[code]http://www.win8china.com/html/1260.html[/code]

Edited by semsibey
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...