Jump to content

Ddr4 Geliyor, Peki Ne Getiriyor?


ArminVB
 Share

Recommended Posts

[center]
[img]http://i.imgur.com/hUFbm.jpg[/img]

[b]32-36nm üretim teknolojisi sayesinde daha az enerji harcayacak yeni jenerasyon bellek modülü DDR4, plananlan tamamlanma tarihinde önce bitirilmiş bulunuyor.

DDR4'lerin ilk jenerasyonları, 1.2V enerji ile çalışacak (DDR3, 1.5V ile çalışıyordu) ve sonraki jenerasyonlarda bu gereksinim 1.05V'a düşecek. DDR4'deki en önemli geliştirmelerden bir tanesi de daha yüksek saat hızlarına ve daha geniş yelpazede aktarım hızlarına izin vermesi. DDR3 ile en yüksek 800-2133 MT/s (saniyedeki aktarım sayısı) aktarım yapılabilirken, DDR4, 2133MT/s ile 4266MT/s aktarım hızlarına izin veriyor.

DDR4'ün bağlantı biçimi de DDR3'e göre farklı. DDR3 ve önceki sürümleri, veri aktarımını hızlandırmak için çok kanallı bir kuruluma ihtiyaç duyuyordu. DDR4 ise noktadan noktaya mantığı ile çalışıyor ve her bellek modülü, bellek denetleyicisi ile kendine has bir bağlantıya sahip oluyor.

Samsung tarafından geliştirilen ilk DDR4 modülü, 1.2V ile 2.133Gb/s aktarım hızına ulaşabiliyor. Modül notebook'larda kullanıldığında 1.5V'luk DDR3 modülüne göre yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyor. Samsung, ilk DDR4 modüllerinin 3.2Gb/s hızlarında çalışabildiğini de vurguluyor (DDR3'de bu değer maksimum 1.6Gb/s idi). DDR4'ün düşük enerji tüketiminin tek nedeni, düşük voltajda çalışması değil. DDR4, grafik kartlarında kullanılan DDR3'lerde görülen bir teknoloji sayesinde enerji tüketimini azaltıyor.

İlk DDR4 tabanlı ürünlerin 2013'de raflardaki yerini alması bekleniyor.


[color="#8B0000"]Kaynak;[/color]

[code]http://www.chip.com.tr/haber/ddr4-geliyor-peki-ne-getiriyor_34479.html?ref=nf[/code][/b][/center] Edited by LeOn.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

İlk DDR4 bellekleri sanırım +150$ civartı satacaklardır. Ayrıca DDR4 destekli anakartlar ise +200$'dan başlar ise o zaman milletin DDR4 ile tanışması sanırım 2015'i bulacaktır. Bizim milletimizin düşüneceği ilk şey cebi olacağı için sanırım 2015 öngörüsü geçerli olacak gibi görünüyor. Heleki günümüzde %70 oranında halen DDR2 belleklerin kullanıldığı Türkiyede, DDR4'ten bahsetmek biraz fazla abartı demek gibi :D Düşük güç tüketimi, fazla performans biz Türkler için biraz ulaşılması zaman alacak konular :D

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...