Jump to content

Artık The Doors’un da yıldızı var


mavikiz

Recommended Posts

Efsanevi rock grubu The Doors’un, kuruluşundan 40 yıl sonra Hollywood’daki Şöhretler Kaldırımı’nda yıldızı oldu.

261853.jpg

Törene, Jim Morrison’un grubundan bugün hayatta olan 68 yaşındaki Ray Manzarek ile 61 yaşındaki Robbie Krieger katıldı. Krieger, “İnanılmaz bir 40 yıldı. Şimdi yeniden Ray ile birlikteyim, hala çalıyoruz” dedi.

Los Angeles’ta 1967’de kurulan The Doors, “Light My Fire”, “The End”, “Riders on the Storm” gibi rock dünyasının unutulmayanları arasında yer alan şarkılar yaptı. Ancak grup, karizmatik solisti Jim Morrison’un 1971’de Paris’te 27 yaşında erken ölümü yüzünden dağıldı.

Manzarek ile Krieger, 2002’de “The Doors of the 21st Century” adlı grubu kurdu, ancak grubun hayatta kalan bir başka üyesi John Densmore, The Doors’un sanatsal mirasının ticari kullanımına karşı çıkıp dava açınca, ikili, grubun adını “Riders on the Storm” olarak değiştirmek zorunda kaldı.

The Doors, hala dünyada her yıl 1 milyondan fazla albüm satıyor.

Link to comment
Share on other sites

60ların sonu ve 70 başına damgasını vurmuş gruplardan biridir.. Çok severim kendilerini..

Yaklaşık bir hafta önce alaskalı biriyle tanıştım.. Coğrafya öğretmeni The Doors grubuyla turnelere katılıp rodilik yaptığını söyledi.. Morrisonun ölmesininde gayet normal olduğunu. Normal bi insanın o kadar uyuşturucu kullanamıyacağını söylemişti... Keşke bu kadar erken gitmeseydi.. :lol:

Arkadaşlar The Doors Grubunu daha yakından tanımak isteyenler... Grubun The Doors - Greatest Hits albümünü dinlemeliler... Ayrıca Oliver Stone' un yönetmenliğini üstlendiği The Doors (1991) Filmini izliyebilirsiniz...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...