Jump to content

Dvd Medya Kayıtlı Kamerada Kayıt Problemi.


temmuz
 Share

Recommended Posts

Konunun içeriği bakımından tam bilemedim ama herhalde konu açımı için en uygun bölüm burası.
Bir tanıdığım bugün küçük cins bir video kayıt DVD'si getirdi. Çekim yaptığı video kamera kendine ait olmayıp bir arkadaşından alarak çocuğunun okul müsameresinde kullanılmış. Kendisine izah edildiği şekilde çekimleri yapmış ve 'diskiniz dolmak üzere' 'diskiniz doldu' benzeri mesajları alarak minik DVD 'yi video kayıt cihazından çıkarmış. Ama bir DVD oynatıcıya takdığında görüntü alamamış. Bana getirdi. Bilgisayarda baktım, kullanılan ve boş alanlar her ikiside sıfır bayt olarak görülmekte. Dolayısıyla içinde herhangi bir video dosyası yok ama arkadaşım anlatılanlara uygun çekim yaptığını ve kamera ekranında 'disk doldu' mesajını aldığını ısrarla söylemekte. Üstelik Nero ile yaptığım disk bilgisi kontrolünde;
[img]http://img443.imageshack.us/img443/215/ekranalntsiu.jpg[/img]
görüntüsü ile karşılaştım. Buna göre arkadaşımın dediği doğru idi ve diskte Yaklaşık 1.4 gb dosya mevcut idi (zaten DVD kapasiteside 1.4 gb). Pekala bu dosyalar nerede idi ve neden video player'larda görüntü çıkmıyordu? Gizli dosyalardada böylesi boyutlu bir dosya olmadığına göre?..
16 Seneden fazla bir zamandan beri bilgisayarlarla haşırneşirim ve böyle bir durumla ilk defa karşılaştım; duruma açıklama ve çözüm getiremedim. Bunun için kendi kendime bir utanma duygusu içindeyim. Arkadaşım ve genel olarak çevrem bu konularda bana çok güvenirler. Onlarada tatminkar bir açıklama yapamadığım için ayrıca utandım. Şimdide size konuyu açarken utanıyorum ama arkadaşa bir açıklama yapmalıyım ve birde durumu gerçekten merak etmekteyim.
Lütfen bilenlerden bir izahat..
Link to comment
Share on other sites

[quote name='kalelibilişim' date='30 May 2012 - 23:42 ' timestamp='1338410548' post='1206842']
Ultra iso ile cd/dvd aç diyerek dvd içeriğine bakmayı dene dosyları görebiliyorsan masaüstüne sürükle.
[/quote]
Sonuç:

[img]http://img802.imageshack.us/img802/675/ekranalntsz.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

Benim başımada geldi utanmana gerek yok SONY KAmerada yapıyor bunu genelde, gercek zamanlı kayıt oldugu için kayıt yöntemi farklı ve sorun cıkdıgında oturum açık kalıyor nero bile kapatamıyor, çözüm burda: [b]CD Roller[/b] ı kullan bu programla recover yaparak dvd nin içindeki tüm ses foto video ne varsa kurtarabilirsin. En az 20 dvd kurtardım bununla :D

Deneyimli kullanıcı oldugun için link vermiyorum zaten bulursun tnctr da dene gör ve sonucu yaz :drinks:

Edited by tnc_tr
Link to comment
Share on other sites

[quote name='tnc_tr' date='31 May 2012 - 08:31 ' timestamp='1338442314' post='1206920']
..SONY kamerada yapıyor bunu genelde, gercek zamanlı kayıt oldugu için kayıt yöntemi farklı ve sorun cıkdıgında oturum açık kalıyor nero bile kapatamıyor, çözüm burda: [b]CD Roller[/b]..
[/quote]
İşe yaradı, gerçekten güzel ve yararlı bir program; herkesin arşivinde bulunmalı. Ancak kamera/kamkordır markası vermeden yani any recorder seçeneğiyle başarılı olamadı. Herhalde en azından marka vermek gerekiyor. Bizimki Canon idi.
Kayıt medyasında oturumun kapatılamadığını tahmin etmiş ve Nero ile kapatmak istemiştim ama tnc_tr'ninde belirttiği gibi Nero bunda başarılı olamamıştı.
Arkadaşımız tnc_tr'nin öneri ve deneyim aktarmaları tamamen doğru. Bende bunlara aynen katılıyorum ve kendisine çok teşekkür ediyorum.
Bu arada kalelibilişim'ede teşekkürler..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...