Jump to content

Abd'nin İran'ı Vurma Planı Hazır


vjugur
 Share

Recommended Posts

[img]http://www.trthaber.com/resimler/28000/28747.jpg[/img]

[color="#000000"][i][b]İsrail'in ardından ABD de İran'a yönelik harekatı açıkca dillendirdi. Washington yönetimi, saldırı planlarının hazır olduğunu açıkladı.
İran'a saldırı yine gündemde. Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail Büyükelçisi Daniel Shapiro, İran'a yönelik muhtemel bir askeri harekat planlarının hazır olduğunu söyledi.

İsrail ordu radyosuna konuşan Shapiro, diplomatik yol ve baskılarla sorunun çözümünün tercih edileceğini belirtmeyi de ihmal etmedi.

ABD Başkanı Barack Obama, İran'ın nükleer programı konusunda, diplomasi seçeneğine şans tanınmasından yana olduğunu söylese de, bütün seçeneklerin masada olduğunu belirtmeyi ihmal etmedi.

'İRAN ESED'I SİLAHLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR'

Birleşmiş Milletler'in, İran’a uygulanan yaptırımların denetimi konusunda hazırladığı bir rapor, İran’ın Suriye'deki Esed rejimine silah göndermeye devam ettiğini ortaya koydu.

Suriye’de Cumhurbaşkanı Beşar Esed rejimi, yönetime karşı ayaklanan muhalifleri bastırmak için 14 aydır operasyonlara devam ederken, Rusya’nın yanı sıra İran’ın da Esed'ı destekleyen faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.

YASA DIŞI 3 BÜYÜK SİLAH SEVKİYATI

Suriye’ye karşı uygulanan yaptırımlara uyulup uyulmadığını denetleyen uzmanların hazırladığı ve Güvenlik Konseyi'nin İran yaptırımlar komitesine sunduğu raporda, bir yıl içinde yasa dışı olarak yapılan üç büyük silah sevkiyatının incelendiği belirtildi.

Reuters haber ajansının ulaştığı BM raporunun, gelecek hafta İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Almanya arasında yapılacak nükleer görüşmeler öncesinde hazırlandığı belirtildi.
[/b][/i][/color]

Kaynak:

[code]http://www.haber365.com/Haber/ABDnin_Irani_Vurma_Plani_Hazir/[/code]
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...