Jump to content

Dreamgirls - Rüya Kızlar


mavikiz

Recommended Posts

Altın heykelciğin favori adaylarından “Rüya Kızlar-Dreamgirls” gösterime girdi.

261379.jpg

Yönetmenliğini Bill Condon’ın üstlendiği filmde, Jamie Foxx, Beyonce Knowles, Eddie Murphy, Danny Glover, Jennifer Hudson, Anika Noni Rose ve Keith Robinson rol alıyor. 1960’ların başından 70’lerin ortalarına dek süren çalkantılı süreçte geçen “Rüya Kızlar”, umut vaat eden “The Dreamettes” adlı müzik grubunu kuran Effie (Jennifer Hudson), Deena (Beyonce Knowles) ve Lorrell (Anika Noni Rose) adlarındaki üç kızın yükseliş hikayesini anlatıyor. Filmin konusu şöyle...

Umut vaat eden “The Dreamettes” adlı müzik grubunu kuran Effie (Jennifer Hudson), Deena (Beyonce Knowles) ve Lorrell (Anika Noni Rose) adlarındaki üç kız, hırslı menajer Curtis Taylor Jr. (Jamie Foxx) tarafından bir yetenek yarışmasında keşfedilir. Curtis, bu kızlara, hayatlarının teklifini yaparak onlara ünlü sanatçı James Thunder Early’nin (Eddie Murphy) vokalistleri olmalarını teklif eder.

Curtis, zamanla kızların görünüşlerinin ve seslerinin kontrolünü ele alır ve halkın büyük ilgisini uyandıran kızların sonunda kamuoyunda, kendi dışavurumlarının ifadesi olan “The Dreams-Rüyalar” ismi ile anılmasını sağlar. Ancak, bu kamuoyu ilgisi zamanla Deena üzerine yoğunlaşmaya başlar ve sonunda da daha az ilgi çekici olan Effie’yi tamamen dışa iter. The Dreams, mükemmel bir fenomen olmayı başarmasına rağmen, şöhretin ve zenginliğin, tahmin edebileceklerinden çok daha fazlasına sebep olabilecek bedelleri olduğunu, yeni yeni anlamaya başlayacaklardır.

261321.jpg

Yönetmen: Bill Condon

Senaryo: Bill Condon, Tom Eyen

Oyuncular: Jamie Foxx, Beyoncé Knowles, Eddie Murphy, Anika Noni Rose, Keith Robinson

Filmin Türü: Müzikal, Drama

Yapımcı Firma: DreamWorks SKG, Paramount Pictures

Yapım Yılı: 2006

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 131 dakika

Dağıtıcı Firma: UIP Filmcilik

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...