Jump to content

Senaryo Atölyesi’ne kayıt zamanı


mavikiz

Recommended Posts

Uygulama esaslı, ürün odaklı atölye, SENAR-İST (İstanbul Senaryo Atölyesi) 5. Dönem kayıtları başladı...

261577.jpg

Bu çalışmalarda 8 eser ortaya çıktı ve yapımcılara sunulmaya başlandı.

Öğrenci projelerinin nitelikli yapımcılar ve dernek üyesi profesyonel yazarlarla buluşması, TV ve sinema filmlerine dönüşmesi hedefleniyor.

Güçlü bir eğitim kadrosu ve dünyalı bir yaklaşım

Eğitim kadrosunu Safa Önal, Neşe Şen, Gaye Boralıoğlu, Birol Güven, Macit Koper, Muharrem Buhara gibi ülkemizin en tanınmış senaryo yazarlarının oluşturduğu atölye,

“ülkemizdeki senaryo yazarını ve yazımını uluslar arası niteliğe ulaştırmak, sektöre genç yazarlar yetiştirmek” amacıyla yola çıkıyor.

Proje yönetmeni Haluk Ünal, Senaryo İstanbul’un eğitim anlayışını şöyle özetliyor:

“Güzel Sanatlar alanında yapılacak bütün eğitimler bir dil eğitimi. Bütün modern dil eğitim formatlarında olduğu gibi öğrenci önce grameri öğrenmek zorunda değil. Herkes ana dilini grameri öğrenmeden önce çok güzel konuşmayı, kendini ifade etmeyi öğrenebilir. Gramer bilgisi bu pratik temeli alıp, bambaşka doruklara taşır.”

İki seviyeli eğitim: Temel Tasarım ve Senaryo Geliştirme...

5. Dönem çalışmalarına 3 Mart’ta başlayacak olan atölyede iki seviyeli bir eğitim uygulanıyor. Ünal, iki seviyeli eğitimin mantığını da şöyle özetliyor:

“Bütün gelişmiş ülkelerde proje geliştirme süreci iyi bir film fikri yaratmakla başlıyor. Bunu iyi bir hikaye kurmak izliyor. Birçok proje ana fikir (three lines), synopsis ve azami 15 sayfalık bir treatment ile satılıyor. Bu nedenle Senar-İst, formatını iki seviyeye ayırmayı ve eğitimi ‘Senaryo Temel Tasarım’ atölyeleriyle başlatmayı uygun buluyoruz. Bu aşamayı geçen katılımcılar ise ‘Senaryo Geliştirme Atölyesi’nde karakter geliştirme, sahneleme ve diyalog yazımı üzerine yoğunlaşıyorlar.”

Daha fazla bilgi için:

İletişim : Enis Baruh (Proje Asistanı)

Tel: 0 (212) 244 21 22

Faks: 0 (212) 251 65 45

e-posta: [email protected]

e-adres: www.senaryo.org.tr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...